Trump erklærer katastrofetilstand i orkanramte Florida

Florida får hjælp til genhusning, genopbygning og oprydning, når orkanen Irma har raset færdig.

Destroyed roofs at a residential areas are seen as Hurricane Irma passes south Florida, in Miami Foto: Reuters/Carlos Barria

Destroyed roofs at a residential areas are seen as Hurricane Irma passes south Florida, in Miami Foto: Reuters/Carlos Barria

USA's præsident, Donald Trump, godkender Floridas anmodning om katastrofehjælp fra den føderale regering. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det betyder, at den orkanramte delstat får midler til blandt andet genhusning, lån og genopbygning.

Det oplyser Det Hvide Hus.

Den føderale finansiering omfatter "tilskud til midlertidig bolig og reparation af hjemmet, lavprislån til dækning af uforsikrede ejendomstab og andre programmer", meddeler Det Hvide Hus.

Kort forinden sagde Trump til journalister i Det Hvide Hus, at Irma vil koste USA "en masse penge". Han tilføjede, at han ikke tænker på det lige nu.

- Lige nu bekymrer vi os om liv, ikke omkostninger, sagde præsidenten ifølge AFP.

Omkring 6,5 millioner mennesker, hvilket svarer til en tredjedel af Floridas indbyggere, har fået ordre til at forlade de områder, der bliver ramt af Irma.

Selv om orkanen først på aftenen lokal tid har mistet lidt af pusten, er den stadig farlig og kan forårsage store skader på sin vej, advarer meteorologer.

Floridas guvernør, Rick Scott, føler da heller ikke, at faren er drevet over.

- Husk at bede. Bed for alle i Florida, sagde Scott på Fox News søndag, mens mere end 160.000 mennesker sidder i stormsikrede tilflugtssteder og venter på, at stormen lægger sig.

Det forventes, at Irma vil ramme det tætbefolkede Tampa-St. Petersburg-område tidligt mandag lokal tid, men her vil stormen være meget svagere end tidligere.

Søndag aften betegnes Irma som en kategori 2-orkan på en skala op til fem. Den ramte kysten i Florida som en kategori 4-orkan.

Der er ifølge nyhedsbureauet Reuters stadig ikke noteret nogen dødsfald som følge af orkanen i Florida. Irma dræbte 24 personer, da den raserede Caribien.

Ifølge Reuters har orkanen taget strømmen fra mere end tre millioner husstande og virksomheder i Florida.

Det kan tage flere uger, før elektriciteten er tilbage i alle områder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.