Trump lover verdens laveste medicinpriser i USA

Donald Trump er på vej med et dekret, der skal reducere de amerikanske medicinpriser til de laveste i verden.

Præsident Donald Trump holdt fredag tale i Rose Garden foran Det Hvide Hus. Her lovede han at sænke priserne på medicin i USA markant.

Præsident Donald Trump holdt fredag tale i Rose Garden foran Det Hvide Hus. Her lovede han at sænke priserne på medicin i USA markant.

WASHINGTON D.C.: USA's præsident Donald Trumps administration er på vej med et dekret, som skal reducere de amerikanske medicinpriser, så de matcher de laveste i verden.

Det siger Trump til journalister fredag uden for Det Hvide Hus.

- Som I ved, så har andre lande i rigtig mange år betalt mindre for medicin, end vi har - nogle gange 60 procent mindre, 70 procent mindre, siger præsidenten.

- Vi arbejder på en lov, hvor vi betaler den samme pris, som det land, der betaler mindst.

Donald Trump beskylder medicinalvirksomheder for at have "udnyttet systemet i lang tid". Han mener, at det har ført til, at medicinpriser i USA ofte er højere end i nabolande som Canada og Mexico samt i Europa.

- Hvorfor skal andre lande som Canada betale meget mindre end os, siger Trump og lover, at han vil løse problemet "via et dekret".

Fra denne måned gør USA det lovpligtigt for medicinalvirksomheder at oplyse om priserne i deres tv-reklamer.

Trump har rost tiltaget for sin "historiske gennemsigtighed".

Omkring halvdelen af amerikanerne har en sundhedsforsikring med en høj egenbetaling, der kan nå op på tusindvis af dollar årligt - i mange tilfælde mere end 5000 eller 6000 dollar om året.

Trods pres fra præsidenten hævede den amerikanske lægemiddelgigant Pfizer i januar prisen på 41 af sine produkter. Det svarer til ti procent af alle Pfizers produkter.

Som mange andre medicinalvirksomheder står Pfizer over for tabet af patenter på nogle af virksomhedens mest populære lægemidler.

Medicinproducenterne siger, at prisstigningerne er nødvendige for at finansiere forskning og udvikling.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.