Trump ønsker op mod 4000 soldater til den mexicanske grænse

Indtil en grænsemur til Mexico er bygget, ønsker den amerikanske præsident mindst 2000 soldater til grænsen.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, ønsker tusindvis af soldater ved den mexicanske grænse. Foto: Scanpix/Mandel Ngan/arkiv

Den amerikanske præsident, Donald Trump, ønsker tusindvis af soldater ved den mexicanske grænse. Foto: Scanpix/Mandel Ngan/arkiv

Den amerikanske præsident, Donald Trump, sætter nu antal på de soldater, der skal bevogte den amerikanske grænse til Mexico.


Mellem 2000 og 4000 soldater fra Nationalgarden skal ifølge præsidenten bevogte grænsen, afhængigt af hvad det vil koste.

Det fortæller Trump til amerikanske medier, inden han går om bord på præsidentflyet Air Force One.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Her siger Trump også, at han formentlig ønsker grænsen bevogtet, indtil den proklamerede grænsemur til Mexico er bygget.

Onsdag underskrev Trump det direktiv, der sender Nationalgarden til den amerikansk-mexicanske grænse. Soldaterne skal ifølge præsidenten til grænsen hurtigst muligt.

Trump har begrundet beslutningen med, at "situationen ved grænsen har udviklet sig til en krise". Soldaterne skal stoppe den ulovlige strøm af narkotika og mennesker, der krydser grænsen.

Beslutningen vækker stærke følelser i Mexico, hvor den førende kandidat til et forestående præsidentvalg, Andrés Manuel López Obrador, kalder den propaganda.

- Han bruger denne kampagne mod Mexico som propaganda. Det er den eneste måde, jeg kan forklare, at han prøver at sende soldater til grænsen, siger den venstreorienterede kandidat til et valgmøde torsdag i den nordlige grænseby Nuevo Laredo.

- Den store trussel, som USA siger den sydlige grænse udgør, er der ikke, siger López Obrador.

Han fører med et tocifret procenttal i meningsmålingerne forud for præsidentvalget i landet 1. juli.

Imens kalder Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, Trumps beslutning "respektløs".

- Hvis dine (Trumps) seneste udtalelser er resultatet af frustration over indenrigspolitiske spørgsmål, din lovgivning eller din kongres, så er det dem, du bør henvende dig til, ikke til mexicanere, udtaler Enrique Peña Nieto ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er ikke første gang, at Nationalgarden, der hører under det amerikanske militærs reserver, bliver indsat ved grænsen.

Det er blandt andet sket under de to foregående præsidenter, Barack Obama og George W. Bush.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.