Trump om klimaforandringer: Det bliver køligere - bare vent

Under besøg i katastroferamt Californien fortæller guvernør til præsidenten, at klimaforandringer er reelle.

Californiens demokratiske guvernør, Gavin Nesom (tv), viser præsident Donald Trump en nedbrændt trailerpark ved byen Paradise i Butte county. Newsom siger, at de omfattende skovbrande uden al tvivl skyldes klimaforandringer.

Californiens demokratiske guvernør, Gavin Nesom (tv), viser præsident Donald Trump en nedbrændt trailerpark ved byen Paradise i Butte county. Newsom siger, at de omfattende skovbrande uden al tvivl skyldes klimaforandringer.

SACRAMENTO:Californiens guvernør, Gavin Newsom, fortæller præsident Donald Trump, at klimaforandringer er en realitet.

Men Trump siger under et besøg i staten, der er voldsomt ramt af skov- og naturbrande, at Jorden er ved at køle af. Og klimaeksperterne har endnu ikke fundet ud af det.

Trump har blandt andet besøgt byen Paradise, som har været hårdt ramt af de store skovbrande.

- Noget er sket med den måde, som er verden er skruet sammen på, siger Newsom til gæsten fra Det Hvide Hus.

- Klimaforandringer er reelle, og det gør dette værre, siger han om de store skovbrande i Californien og delstaterne Oregon og Washington på USA's vestkyst.

Trump modsiger ikke Newsoms ord om klimaforandringerne.

Men lidt efter på et andet sted under hans besøg, hvor han mødes med samme vurdering om klimaet som Newson, svarer han:

- Det er begyndt at blive køligere, vent bare og se.

- Jeg tror ikke videnskaben ved det.

Trump peger i stedet på, at skovbrandene skyldes utilstrækkelig vedligeholdelse af skovområder for at gøre dem mindre brændbare.

- Der skal være stærk forvaltning af skovene. Når træer vælter, bliver de efter en kort periode - cirka 18 måneder - meget tørre. De bliver som en tændstik, og de eksploderer bare, siger Trump.

Trump skal under sit besøg i det nordlige Californien mødes med brandfolk og andre redningsfolk. Derefter fortsætter præsidenten sin valgkampagne i Arizona.

Brandene i de tre delstater har været meget voldsomme. Hundredtusinder af borgere har været opfodret til at lade sig evakuere.

Men efter fire dages intens varme og kraftige vinde fra øst blev det noget køligere i weekend, da der begyndte at blæse en sval vind ind fra Stillehavet.

35 mennesker er foreløbig meldt omkommet i flammerne, og over 30.000 brandfolk har været indsat for at nedkæmpe brandene.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.