Trump aflyser en række planlagte sanktioner mod Nordkorea

Præsidenten sætter pris på Kim Jong-un, og han mener ikke, at sanktioner er nødvendige, siger talskvinde.

Nordkoreas Kim Jong-un ved sin hjemkomst fra et topmøde med præsident Trump. Den amerikanske præsident siger fredag, at han ophæver nyligt iværksatte sanktioner mod Nordkorea.

Nordkoreas Kim Jong-un ved sin hjemkomst fra et topmøde med præsident Trump. Den amerikanske præsident siger fredag, at han ophæver nyligt iværksatte sanktioner mod Nordkorea.

WASHINGTON D.C.: USA's præsident, Donald Trump, ophæver en række nyligt planlagte sanktioner mod Nordkorea.

Det skriver præsidenten på Twitter fredag aften dansk tid.

- Det blev tidligere i dag meddelt i Finansministeriet, at der vil blive indført yderligere omfattende sanktioner ud over dem, som allerede er indført mod Nordkorea. Jeg har i dag givet ordre til, at disse nye ophæves, skriver Trump.

Det er ikke umiddelbart klart, hvilke sanktioner Trump henviser til. Der blev ikke indført nye sanktioner mod Nordkorea fredag.

Derfor blev det ifølge nyhedsbureauet AP først antaget, at præsidenten henviste til, at USA torsdag blacklistede to kinesiske shippingselskaber. Selskaberne er beskyldt for at hjælpe nordkoreanerne med at omgå sanktionerne mod landets atomprogram.

En anonym embedsmand med kendskab til sagen præciserer dog natten til lørdag dansk tid, at Trump ikke ophæver allerede indførte sanktioner mod Nordkorea. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I stedet aflyser præsidenten en række nye sanktioner, der var planlagt til at træde i kraft i næste uge, oplyser embedsmanden.

Talskvinden for Det Hvide Hus, Sarah Sanders, har ikke gjort det klart, hvilke sanktioner præsidenten talte om. Men hun siger, at "præsident Trump sætter pris på formand Kim (Jong-un, red.), og han mener ikke, at sanktioner er nødvendige".

Sanktionerne mod de kinesiske shippingselskaber er de første, som blev indført, efter at Trumps topmøde med den nordkoreanske leder i sidste måned blev pludseligt afbrudt.

Ved topmødet, der fandt sted i Hanoi i Vietnam, lykkedes det ikke for de to ledere at nå til enighed om en fælles erklæring.

Nordkorea trak torsdag alle sine ansatte fra et fælles nord- og sydkoreansk forbindelseskontor i Nordkorea. Det oplyste Sydkoreas genforeningsministerium.

Kontoret blev oprettet i september sidste år. Det skete efter flere forsonende samtaler mellem Nord- og Sydkorea. Det fremgik ikke, om beslutningen er permanent eller midlertidig.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.