Udland

Trump siger stemmesvindel kan frarøve ham svingstat

Donald Trump markerer sig igen med opsigtsvækkende udtalelser. Denne gang om valgsnyd.

Republican U.S. presidential nominee Donald Trump attends a campaign rally at Blair County Convention Center in Altoona, Pennsylvania Foto: Reuters/Eric Thayer

Republican U.S. presidential nominee Donald Trump attends a campaign rally at Blair County Convention Center in Altoona, Pennsylvania Foto: Reuters/Eric Thayer

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump advarer nu om, at valgsvindel vil forære hans modstander Hillary Clinton sejren i vigtig stat.

Det skete fredag aften i en tale i Altoona i den store svingstat Pennsylvania i det østlige USA, skriver flere medier.

- Den eneste måde vi efter min mening kan tabe Pennsylvania - og jeg mener det virkelig - er, hvis snyderiet fortsætter.

- For hvis vi svindles ud af dette valg, hvis vi snydes for en sejr i Pennsylvania, som er en så vigtig stat, så ved jeg, hvad det er, som sker her, siger han.

Republikaneren Trump har tidligere hævdet, at nogen planlægger med snyd at fratage ham sejren for at gøre Clinton til præsident.

- Den eneste måde de kan slå os på, og jeg mener det 100 procent, er hvis visse dele af staten snyder, siger han i sin tale i Altoona.

Ifølge meningsmålingerne har Clinton en stor føring i Pennsylvania. RealClearPolitics siger på baggrund af et gennemsnit af meningsmålinger, at hun fører med 49,2 procent mod 40,0 procent.

Trump har de seneste uger vakt opsigt med stærkt kontroversielle udtalelser. Han har blandt andet i sløret sprog antydet, at våbentilhængere kunne skyde Clinton, hvis hun gør forsøg på at indskrænke retten til våben.

Det har fået støtten til Trump til at falde i de vigtige svingstater, som ofte afgør, hvem der vinder præsidentvalg.

I en ny meningsmåling, lavet for tv-stationen NBC og avisen Wall Street Journal, udbygger eller fastholder Clinton sin føring i fire andre svingstater.

I Colorado og Virginia er hun langt over ti procentpoint foran Trump. Også i Florida har hun en solid føring med 44 procent mod 39 til Trump.

I North Carolina, øger Clinton sin føring til ni fra seks procentpoint for en måned siden. Hun får 48 procent mod 39 procent til Trump.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.