Trump-stiftelse skal straks stoppe sin indsamling af penge

Statsadvokaten i New York beordrer Trumps velgørenhedsstiftelse til at holde op med at indsamle penge.

Ritzau
Republican presidential nominee Donald Trump speaks at the Foto: Reuters/Mike Segar
Udland 3. oktober 2016 20:27

De juridiske myndigheder i New York har beordret den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, til omgående at suspendere sin velgørenhedsstiftelse Trump Foundation.

Stiftelsen har ikke de fornødne tilladelser, lyder det fra statsadvokatens kontor.

Trump Foundation fik beskeden fra statsadvokat Eric Schneiderman i fredags, og den formelle meddelelse er mandag blevet offentliggjort.

Her fremgår det, at stiftelsen har været involveret i at rejse penge, hvilket ikke har været tilladt i henhold til loven, da stiftelsen ikke er blevet registreret hos delstaten New Yorks myndigheder.

Stiftelsen har nu fået 15 dage til at få bragt orden i tingene. Det betyder, at den skal registreres og indsende de nødvendige oplysninger, ligesom der skal indsendes regnskaber over de senere års indsamlinger.

Donald Trumps kampagnestab har endnu ikke kommenteret situationen, og det er heller ikke sikkert, at det sker.

- Det er en igangværende juridisk sag, så Trump Foundation vil for nuværende ikke kommentere den, siger Hope Nick, talskvinde for Trump, i en erklæring til New York Times.

Sagen om stiftelsen kommer, efter at dokumenter, som New York Times har fået fat på, viser, at Donald Trump måske ikke har betalt indkomstskat i de seneste 18 år, selv om han tilsyneladende har fulgt gældende regler.

Den manglende skat skyldes ifølge avisen, at han i 1995 på sin selvangivelse opgav et økonomisk tab på 916 millioner dollar.

/ritzau/dpa

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...