Trump vil flytte Republikanernes konvent fra North Carolina

Trump er utilfreds med North Carolina-guvernørens krav om at reducere deltagerantallet som følge af corona.

På grund af coronavirus afviser guvernør Roy Cooper at lade Republikanerne holde et fuldt konvent i North Carolina til august. (Arkivfoto)

På grund af coronavirus afviser guvernør Roy Cooper at lade Republikanerne holde et fuldt konvent i North Carolina til august. (Arkivfoto)

WASHINGTON D.C.: Donald Trump vil flytte Republikanernes partikonvent i august fra North Carolina.

Det skyldes ifølge præsidenten reglerne om social afstand indført af delstatens guvernør, Roy Cooper, under coronakrisen.

- Vi havde længe planlagt at holde Republikanernes nationale konvent i Charlotte, North Carolina - et sted jeg elsker.

- Nu nægter guvernør Roy Cooper at garantere, at vi kan bruge Spectrum Arena.

- Guvernør Cooper er stadig i tilflugtstilstand og vil ikke lade os bruge arenaen som ventet og lovet, skriver Trump på Twitter.

- Vi ville have fremvist smukke North Carolina til verden og indbragt hundreder af millioner af dollar og job til staten. Men på grund af guvernøren er vi nu tvunget til at finde en anden delstat, der kan være vært.

De mange tweets kommer i kølvandet på en afvisning fra North Carolinas demokratiske guvernør, Roy Cooper, af Republikanernes krav om et fuldt konvent i Charlotte fra 24. til 27. august.

Det er her, at Republikanerne formelt vælger deres kandidat forud for præsidentvalget 3. november.

Således mener Roy Cooper, at det er nødvendigt at skære ned på antallet af deltagere på grund af coronavirus.

I et svar til Trump på Twitter skriver guvernøren, at det er "uheldigt, at de aldrig blev enige om at nedskalere og foretage ændringer for at sikre folks sikkerhed".

Uden at vide hvordan coronavirusudbruddet vil udvikle sig, er "et nedskaleret konvent med færre mennesker, fysisk afstand og ansigtsmasker en nødvendighed", siger Roy Cooper.

Ifølge guvernøren havde republikanske embedsmænd anmodet om "et fuld konvent" snarere end et konvent med færre deltagere.

Ifølge en unavngiven republikaner tæt på sagen vil embedsmænd besøge Nashville, Tennessee, senere i denne uge, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Donald Trump søger genvalg ved præsidentvalget 3. november og er Republikanernes eneste kandidat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.