Udland

Trumps højre hånd bekræfter Romney i spil til toppost

James Mattis og Mitt Romney er seriøse kandidater som henholdsvis forsvars- og udenrigsminister i USA.

US President-elect Donald Trump Holds Weekend Meetings Foto: Scanpix/Don Emmert

US President-elect Donald Trump Holds Weekend Meetings Foto: Scanpix/Don Emmert

Donald Trump overvejer at gøre Mitt Romney til USA's udenrigsminister, bekræfter landets kommende vicepræsident, Mike Pence, over for Fox News.

Den tidligere præsidentkandidat og guvernør i Massachusetts mødtes lørdag med Trump til en snak om udenrigspolitik.

- Det var en god og væsentlig samtale. Jeg ved, at han overvejes som udenrigsminister, siger Pence til Fox News.

Mitt Romney er ifølge Pence også interesseret i jobbet.

Det forlyder samtidig fra Trump, at den pensionerede general James Mattis er en stærk kandidat til posten som forsvarsminister.

- General James "Mad Dog" Mattis, der er i betragtning som forsvarsminister, imponerede meget i går. En rigtig generalernes general, skriver Trump på Twitter.

Romney var Republikanernes kandidat ved præsidentvalget i 2012, hvor han led nederlag til den nuværende præsident, Barack Obama.

For fire år siden gav Trump sin støtte til Mitt Romney.

Men han fik ikke tilsvarende støtte fra Romney, da han selv meldte sig på banen som en af de republikanere, der kæmpede om at blive partiets kandidat til præsidentposten.

Romney var yderst kritisk over for Trump. Han opfordrede i løbet af primærvalgkampen sine partifæller til at stemme på alle andre end rigmanden fra New York.

Trods de positive toner fra Mike Pence vil det fortsat være en overraskelse, hvis Mitt Romney kommer til at sætte sig på posten som udenrigsminister.

Det mener USA-kender Anders Agner Pedersen, der er redaktør på netmediet Kongressen.com.

- Det vil være et kæmpe scoop, hvis de (Donald Trump og Mike Pence, red.) kan lande en mand af Romneys kaliber på så tung en post. Men jeg mener stadig, at det er mere usandsynligt end sandsynligt. Netop fordi Romney har været så stålfast i kritikken af Trump, siger han.

Donald Trumps stab har sagt, at Trump i denne weekend vil træffe nogle beslutninger om sin regering, der skal tage over, når Barack Obamas periode udløber 20. januar 2017.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.