Trumps navn fjernes fra Manhattan-bygning efter protest

600 beboere i ejendomskomplekset Trump Place mener ikke, at republikaneren repræsenterer deres værdier.

Ritzau
Students protest against US President-elect Donald Trump Foto: Scanpix/Jason Redmond
Udland 16. november 2016 04:54 - Opdateret 16. november 2016 08:29
Navnet på USA's kommende præsident, Donald Trump, skal ikke længere pryde facaden på et stort lejlighedskompleks på Manhattan i New York.

Beboerne i ejendommen Trump Place, der ligger på Upper West Side, er nemlig gået sammen i en underskriftsindsamling for at få fjernet navnet fra bygningen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I lang tid syntes beboerne i bygningen ikke at have noget imod, at Donald Trump stillede op ved det amerikanske præsidentvalg.

Men da ejendomsmilliardæren pludselig fik momentum i valgkampen - blandt andet efter kontroversielle udtalelser om mexicanere, kvinder og handicappede - besluttede de sig for at gøre noget.

Flere end 600 beboere i ejendommen satte således deres navn på underskriftsindsamlingen.

En talsmand for Equity Residential, der administrerer bygningen, bekræfter, at navnet, der står med store bogstaver hen over kompleksets facade, nu vil blive fjernet.

- I øjeblikket er vi i gang med at ændre navnet på bygningerne på 140, 160 og 180 Riverside (Boulevard, red.), siger talsmanden Marty McKenna ifølge AFP.

- Ved at få en mere neutral bygningsidentitet vil ejendommen fremover appellere til alle nuværende og fremtidige lejere, tilføjer han.

De flere end 600 beboere har skrevet under på, at de mener, at Donald Trumps kontroversielle bemærkninger under valgkampen ikke reflekterer deres værdier.

- Ved at Trump udlejer sit navn til bygninger, som han ikke ejer, så går en del af vores husleje til at øge hans egenkapital, står der blandt andet på dokumentet.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...