Tryg-aktien falder kraftigt fra morgenstunden

Kvartalsregnskab fra Tryg modtages negativt på fondsbørsen. Aktiekursen går i rødt med det samme.

Investorerne brød sig tilsyneladende ikke om Trygs regnskab for første kvartal, der blev offentliggjort tidligt onsdag morgen.

Da fondsbørsen åbnede for handler klokken 9, tog aktiekursen et pænt dyk med seks procent på få minutter.

Senere genvandt den dog en smule af det tabte og stabiliserede sig i et niveau omkring kurs 820, svarende til et kursfald på knap fire procent.

Årsagen til den negative reaktion på regnskabet, der viste en fremgang i resultatet efter skat sammenlignet med sidste år, skal formentlig findes i, at Tryg ikke levede op til forventningerne til indtjeningen i det forsikringstekniske resultat.

- Herhjemme har der været storme, og der har været meget sne i Norge, hvilket har betydet en del brande i forbindelse med opvarmning.

- Men det er en del af det at drive et forsikringsselskab. I nogle kvartaler er der mange skader - og i andre er der færre, siger aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Han fremhæver desuden, at Tryg er steget meget i indeværende år, og det kunne sammen med kursfaldet indikere, at investorerne havde forventet bedre nøgletal fra forsikringskoncernen.

Tryg har til gengæld haft en heldig hånd med sine investeringer. Hele 261 millioner kroner tjente selskabet på den konto i første kvartal mod 89 millioner kroner sidste år, men det har markedet altså ikke lagt alt for stor vægt på.

- Det er klart, at det ville have været et smukkere regnskab, hvis det var det forsikringstekniske resultat, der lå højere, siger Jacob Pedersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.