Udland

Tsipras kræver hastetopmøde hvis eurogruppen fejler

Græsk regeringskilde ser udsigt til en aftale i den græske gældskrise. Hvis det glipper, må lederne på banen.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, lægger op til at kalde alle EU-landenes ledere til hastemøde i Bruxelles på søndag, hvis ikke det fredag aften lykkes eurolandenes finansministre at løse den græske gældsknude.

- Premierministeren har informeret Det Europæiske Råds formand, Donald Tusk, om, at Grækenland vil anmode om et EU-krisetopmøde på søndag, hvis der ikke kommer et positivt resultat fra forhandlingerne i eurogruppen, siger en græsk regeringskilde til nyhedsbureauet AFP.

Meldingen fra Athen kommer kort efter, at de 19 eurolandes finansministre med flere timers forsinkelse har taget hul på deres møde i Bruxelles.

Kort efter mødets begyndelse skriver flere nyhedsmedier, at der på en række forberedende møder mellem hovedaktørerne i løbet at dagen synes at være nået enighed om en tekst, der skal gøre det muligt at forlænge det eksisterende hjælpeprogram til Grækenland.

- Der er foreløbig enighed om et udkast til en aftale mellem de institutionelle partnere. Teksten bliver nu præsenteret for alle ministrene, lyder det ifølge nyhedsbureauet Reuters fra en græsk regeringskilde.

Udkastet skal være forhandlet på plads ved møder, der blandt andet har involveret eurogruppens hollandske chef, finansministrene fra Grækenland og Tyskland samt chefen for Den Internationale Valutafond.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.