Tunesiens regering accepterer at gå af

Overgangsregering skal lede Tunesien frem til nye valg.

Udland 29. september 2013 01:47 - Opdateret 29. september 2013 01:49

Tunesiens regering accepterer at gå af

Tunesiens islamisk-ledede regering har accepteret at træde tilbage i forsøget på at løse den flere uger lange krise, der har ulmet siden drabet på en oppositionspolitiker i juli.

En uafhængig overgangsregering skal nu udnævnes og lede det nordafrikanske land frem til næste valg.

Beslutningen er kulminationen på den flere uger lange krise i landet mellem koalitionsregeringen, der ledes af det moderate islamiske Ennahda-parti og den sekulære opposition.

Titusindvis af tunesere har flere gange demonstreret mod regeringen og krævet dens afgang de seneste måneder.

Ennahda og oppositionen har afsat tre uger til at få sammensat en midlertidig regering og få fastsat datoer for nye præsident- og parlamentsvalg.

Samtalerne begynder næste uge.

- Ennahda har accepteret planen uden at stille krav for at få landet ud af den politiske krise, siger Lothi Zitoun, partifunktionær i Ennahda, til nyhedsbureauet Reuters.

Drabet på oppositionslederen Mohamed Brahmi den 25. juli skabte politisk tumult i Tunesien. Snesevis af oppositionspolitikere trak sig fra parlamentet, og det har fået processen med at få lavet en ny forfatning til at gå i stå.

Oppositionen, landets magtfulde fagforening, advokater og menneskerettighedsforkæmpere beskylder indirekte Ennahda for at være ansvarlig for drabet i juli og et andet i februar, fordi partiet ikke har formået at forbedre sikkerheden i landet.

Ennahda har på det kraftigste fordømt drabene.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...