Udland

Tunesiske sikkerhedsstyrker belejrer moské

Efterlyst religiøs leder skjuler sig i tunesisk moské, som er omringet af myndighederne efter ambassadeuro.

Tunesiske sikkerhedsstyrker belejrer moské

Over 1000 tunesiske sikkerhedsstyrker har mandag lagt en jernring om en moské i landets hovedstad, hvor en salafistleder, der er efterlyst af politiet efter sammenstød ved USA's ambassade i sidste uge, mødes med hundredvis af tilhængere.

Det oplyser et øjenvidne.

Urobetjente, militær og elite-antiterrorstyrker afspærrede al-Fatah-moskeen, hvor lederen af den tunesiske gren af Ansar al-Sharia, Saif-Allah Benahssine, afviser over for tilhængere, at han har været indblandet i de voldelige demonstrationer ved USA's ambassade.

En sikkerhedskilde siger, at Benahssine, kendt som Abu Iyadh, er efterlyst i forbindelse med demonstrationerne.

To mennesker blev dræbt og andre 29 såret, da politiet åbnede ild, mens demonstranter ransagede den amerikanske mission på grund af en film, der håner profeten Muhammed.

Ansar al-Sharia har skrevet en opfordring på en Facebook-side til at demonstrere mod kortfilmen, der er lavet for private midler i USA, og hvis trailer kan ses online. Den portrætterer profeten Muhammed som et fjols og en skørtejæger.

Det moderate, islamistiske parti Ennahda, som leder Tunesiens regeringskoalition, råder til ikke at deltage i demonstrationerne.

Moncef Marzouki, landets sekulære præsident, fordømmer fredagens angreb som uacceptable og siger, at det kan ødelægge forholdet til Washington.

Tunesiens økonomi er afhængig af vestlig hjælp efter den uro, der fulgte, efter at landets langvarige leder blev styrtet sidste år.

Libyske myndigheder mistænker den libyske gren af Ansar al-Sharia for at stå bag et angreb, hvor USA's ambassadør i Libyen og tre andre amerikanere blev dræbt under demonstrationer mod filmen "Innocence of Muslims" i sidste uge.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.