Thisted

Tungen lige i plovfuren

78 pløjere dystede i Saarup ved Landbo Ungdoms stævne

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mogens Larsen fra Arantsminde på sin 22 hestes Macgormick Farmall fra 1939 var en af de 41 veteranpløjere, der sammen med 11 hestepløjere og 26 deltagere fra Landbo Ungdom på mere moderne traktorer var med ved det årlige pløjestævne. Foto: Ole Iversen

SAARUP:78 konkurrencepløjere med heste, veterantraktorer og mere moderne maskiner dystede om at lave lige plovfurer til dommernes fulde tilfredshed, da Landbo Ungdom holdt det årlige fælles pløjestævne på Martin Bojesens 27 naturskønne hektarer ned til nationalparken i Saarup ved Ræhr.

De nøjeregnende dommere med målepind og spids blyant skulle bedømme de konkurrerende ud fra 22 forskellige kriterier, som blandt andet dybde, ensartethed, linje, vende regelmæssighed og dækning af planterester.

Det velbesøgte stævne havde deltagere fra hele Nord- og Midtjylland, der ankom med heste og benzindrevne traktorer fra en svunden tid. Størst deltagelse var der i netop i veteranklassen med 41 deltagende traktorer. Derudover deltog 11 hestespand og 26 fra Landbo Ungdom (LU). Næstformand i LU Lars Sloth-Od­gaard var tilfreds da dagens anstrengelser blev gjort op.

- Vi havde omkring 600 besøgende, og med det store antal deltagere blev det det bedste pløjestævne hidtil for os.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst