Turbulente Odense tildeler topholdet første nederlag

Odense hev sig op og slog på udebane Team Esbjerg, som dermed led sæsonens første nederlag i HTH Ligaen.

Karen Brødsgaard stod i spidsen for Odense Håndbold efter fyringen af Jan Pytlick som cheftræner, da Odense ude mødte Team Esbjerg i HTH Ligaen torsdag.

Karen Brødsgaard stod i spidsen for Odense Håndbold efter fyringen af Jan Pytlick som cheftræner, da Odense ude mødte Team Esbjerg i HTH Ligaen torsdag.

ESBJERG:Odense Håndbold sørgede torsdag aften for, at Team Esbjerg ikke længere er ubesejret i HTH Ligaen.

Efter omtumlede dage med pokalskuffelse og trænerfyring, så vandt Odense på udebane 27-25 mod Esbjerg i Karen Brødsgaards første kamp som midlertidig cheftræner i Odense.

Dermed topper Esbjerg stadig tabellen, men det er med 13 sejre og et nederlag og 26 point, mens Odense på tredjepladsen har 22 point ligesom København Håndbold.

Odense virkede ikke negativt mærket af, at holdet for nylig blev ydmyget i pokalfinalen mod Herning-Ikast, eller af at Jan Pytlick dagen efter blev fyret som cheftræner.

Efter sejren var det en tilfreds Karen Brødsgaard, der evaluerede sin første kamp, og hun lagde ikke skjul på, at hun har mod på mere i det nye job.

- Det er klart, at vi er utrolig glade. Vi står med en god fornemmelse. Folk gav alt, hvad de havde, og det er dejligt at køre hjem med to point. Det er et godt indspark videre.

- Selvfølgelig har man altid lyst til at være cheftræner for sådan et hold, så det her er spændende. Lige nu nøjes jeg med en kamp af gangen, og så ser vi, hvad der sker, siger Karen Brødsgaard blandt andet i et interview med TV2 Sport.

Hun kunne se sit hold indlede skarpt og i højt tempo efter de turbulente dage.

Næsten fem minutter var der således spillet, før det lykkedes Esbjerg at komme på måltavlen og reducere til 1-2.

Estavana Polman hamrede godt nok Esbjerg på 2-2, men det var også eneste gang i halvlegen, at der var kontakt. Trine Østergaard sørgede med tre mål i træk for 5-2 til Odense, som også stod kompakt i forsvaret, og gjordet det svært for hjemmeholdet.

Esbjerg-træner Jesper Jensen tog en timeout, men Trine Østergaard var helt ustyrlig og sørgede med yderligere to mål for 8-3 efter et kvarter.

Ikke meget gik Esbjergs vej i halvlegen, og Odense var foran 14-8 efter 25 minutter og gik til pause foran 15-11.

Esbjerg vidste, hvad der skulle til, og Odense begyndte anden halvleg med nogle afbrændere. To mål af Polman betød 13-15 for Esbjerg, og Kristine Breistøl reducerede yderligere til 15-16.

Så vågnede Odense, og efter ti minutter var gæsterne foran 19-16 og med et kvarter igen lød føringen på 23-18.

Nerverne blev sat på prøve hos Odenses hårdtprøvede spillere, og Esbjerg barberede forspringet til et enkelt mål med ti minutter igen.

25-23 var Odense så foran fem minutter før tid, da Althea Reinhardt snuppede et straffekast for gæsterne.

Breistøl reducerede til 24-25 for hjemmeholdet tre minutter før tid, men da Nadia Offendal brød igennem og scorede til 27-25, lignede det udesejr til Odense og Esbjergs første nederlag i ligaen i denne sæson.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.