Videregående uddannelser

Turismeuddannelse begyndt

De første 20 studerende på den nye tre årige uddannelse er i gang

Der var ene nordjyske råvarer i køkkenet, da Elise Rasmussen, til venstre, Lene Gottlieb og Kathe Larsen i går begyndte på en ny uddannelse ved at smage på Nordjylland.
foto: bente poder

Der var ene nordjyske råvarer i køkkenet, da Elise Rasmussen, til venstre, Lene Gottlieb og Kathe Larsen i går begyndte på en ny uddannelse ved at smage på Nordjylland. foto: bente poder

NORDJYLLAND:Da de første 20 studerende mødte op på Hjørring Seminarium mandag bestod flokken stort set kun af nordjyder. - Da vi annoncerede uddannelsen, fik vi henvendelser fra hele landet, og der er stadig interesse, siger afdelingsforstander Mogens Sørensen, som tror, at ansøgerne fra resten af landet nok skal dukke op, når uddannelsen er blevet mere etableret. Hjørring Seminarium har som de første i landet oprettet en uddannelse, som er målrettet til turisme og den såkaldte oplevelsesøkonomi. Uddannelsens officielle navn er “Professionsbachelor i Natur og Kulturformidling”, men den bliver bare kaldt turismebachelor til dagligt. Mogens Sørensen forestiller sig, at når de første er færdig om tre år, så vil de kunne finde arbejde på museer, turistbureauer, feriecentre, rejseselskaber eller steder som Nordsømuseet eller Fårup Sommerland. Da de kommer at arbejde med turisme, hvad var så mere naturligt end at begynde med at få en nordjysk oplevelse. Så efter selve velkomsten, gik turen til hjemkundskabslokalet, hvor de skulle lave mad, som ene og alene var baseret på nordjyske madvarer, for det kan være, at de kommer til at arbejde med den slags, når turisterne efterspørger noget, som specielt for den egn, de besøger. - Det her handler ikke om, at man bare skal gøre det, som andre gør i forvejen. De skal være med til at udvikle nye koncepter, siger Mogens Sørensen, som tror på, at uddannelsen har en fremtid, da turismebachelorerne kommer til at arbejde på tværs af mange fag. Den nye uddannelse tager tre år og består af både en praktisk og en teoretisk del. Der vil blive undervist i naturformidling, kulturformidling, formidlingsformer, engelsk, tysk og samfundsfag. Efter endt uddannelse vil det være muligt at blive optaget på en længerevarende videregående master- eller kandidatuddannelse - for eksempel kandidatuddannelsen i turisme på Aalborg Universitet.