Turister er vilde med Nordjylland

Norske turister bliver længere, og svenskere og danskere bruger flere penge

Arkivfoto <i>Peter Broen</i>

Arkivfoto Peter Broen

NORDJYLLAND:I gennemsnit opholder en norsk turist sig nu dobbelt så lang tid i Nordjylland som for blot fem år siden.

Også andre grupper bliver længere end tidligere, og bl.a. svenskerne bruger langt flere penge. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Efter et 2012 med en tilbagegang på et par procent i antallet af overnatninger kan de nordjyske turisterhverv igen se lyspunkter. Også danske turister vælger at blive en del længere end tidligere, og de bruger også flere kroner. For danske turister er døgnforbruget siden 2008 steget med 70 procent.

Målrettet indsats

Kun nordmændene har en ganske lille tilbagegang i forbruget pr. døgn, men det modvares så af, at de opholder sig i mange flere dage end tidligere.

Formanden for VisitNordjylland, borgmester Mogens Gade (V), Jammerbugt Kommune, ser udviklingen som et resultat af en målrettet indsats for at styrke turismen i Nordjylland. Det nordjyske vækstforum har i betydelig grad bidraget til bl.a. at øge kompetenceniveauet hos folk i turist-erhvervet.

De seneste knap 10 år har over 7500 medarbejdere været på kurser for at lære at yde den service, som turisterne forventer at møde.

- Og forskellige undersøgelser viser, at der er øget tilfredshed hos de turister, der besøger Nordjylland, siger direktør i VisitNordjylland Lars Enevold Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.