Udland

Turister i Indien er skræmt af voldtægter

En gruppevoldtægt af en schweizisk turist i Indien har skabt frygt blandt andre kvindelige turister i landet.

Turister i Indien er skræmt af voldtægter

Flere overgreb og voldtægter mod udenlandske kvinder har skabt frygt blandt turister i det folkerige land.

Senest gik det ud over en schweizisk turist, som blev voldtaget af fire indiske mænd under en cykeltur i en af landets fattigste delstater.

Danske Judith Jensen og hendes 10-årige datter er i øjeblikket på ferie i New Delhi, og det er ikke kun fornøjelse og afslapning, der står på programmet for mor og datter.

- Jeg har læst og hørt så meget om voldtægt i Indien, at jeg nu har en konstant fornemmelse af fare, fortæller danskeren.

For Judith Jensen betyder risikoen for at blive overfaldet, at hun aldrig prajer en taxi på gaden. Hun overnatter heller ikke på et billigt hotel, og hun går ikke ud efter mørkets frembrud.

I december udløste en grusom gruppevoldtægt af en 23-årig indisk kvinde en ophedet debat om kvinders sikkerhed i det folkerige land.

De indiske myndigheder frygter, at de mange voldtægter skal give et billede af Indien som et usikkert og farligt land og dermed skræmme turisterne væk.

Ud over den schweiziske kvinde har også en sydkoreansk turist fortalt, hvordan hun blev bedøvet og voldtaget under en ferie i januar. En kinesisk kvinde blev angiveligt også voldtaget i sidste måned.

Mange lande advarer nu deres borgere om at udvise forsigtighed under rejser i Indien.

De schweiziske myndigheder råder sine borgere til kun at rejse sammen i større grupper med guide. Også USA og Storbritannien advarer om, at kvinder, der rejser i Indien, skal tage deres forholdsregler og undgå at køre alene i taxi, særligt om aftenen.

Judith Jensen undrer sig over, hvordan hun for 10 år siden fuldstændig ubekymret tilbragte en uge som rygsækrejsende i det sydlige Indien.

I dag er alt anderledes. Judits mand sender for eksempel sms'er flere gange om dagen for at sikre sig, at hustruen og datteren er okay.

- Der er ingen tvivl om, at alle disse sager vil få en effekt for udenlandske turister. Kvinder vil foretrække at besøge Singapore eller Bali eller Thailand, hvor sikkerheden ikke er så stort et problem, konstaterer Judith Jensen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.