Turister og borerig på samme tid

Boreriggen Mærsk Giant forventes til Hirtshals Havn omtrent samtidig med turisthøjsæsonen starter

Boreriggen Mærsk Guardian på vej ud af Hirtshals Havn for et år siden. Om kort tid kommer søsterriggen Mærsk Giant. Arkivfoto: Henrik Louis <i>Henrik Louis</i>

Boreriggen Mærsk Guardian på vej ud af Hirtshals Havn for et år siden. Om kort tid kommer søsterriggen Mærsk Giant. Arkivfoto: Henrik Louis Henrik Louis

HIRTSHALS:Netop som højsæsonen for tilstrømning af turister skal til at starte, kommer boreriggen Mærsk Giant ind til Hirtshals Havn til opgradering og modernisering.

Det betyder at det er sværere for turister uden en forhåndsbooking at finde overnatningsmuligheder i Hirtshals området.
- Der har været folk inde på turistbureauet, som vi har måttet sige nej til, fordi de alle feriehuse er udlejet, oplyser turistchef Laila Zielke.
Turistbureauet har udlejet 20 huse i forbindelse med boreriggens ophold i Hirtshals Havn, og de lejemål strækker sig helt ind i september måned.
Heller ikke Skaga Hotel har ret megen plads at rutte med til overnatning, når aftalen med Mærsk Drilling træder i funktion.

Mærsk Giant forventes at komme ind til Hirtshals 27. eller 28. juni. Herefter skal boreriggen ligge ved kajen i 80 dage. Opgaven er i store træk en gentagelse af den opgradering, som søsterriggen Mærsk Guardian fik sidste år. Det betyder ca. 600 personer vil være involveret i arbejdet i løbet af perioden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk