Turisme

Turister strømmer til danske sommerhuse

Udlejning af sommerhuse kan slå rekord, siger direktør i nordjyske Sol & Strand

Turisterne er vilde med danske sommerhuse. Arkivfoto

Turisterne er vilde med danske sommerhuse. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Efter flere sløje år er der igen kommet høj fart på udlejningen af de danske feriehuse, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Udlejningsbureauerne har haft så travlt, at udlejningen kan komme tæt på eller endda overgå rekordåret i 2007, hvis den nuværende udvikling fortsætter. Både danskere og tyskere vælger i stigende grad at holde ferie i et dansk sommerhus eller feriebolig.

Opturen er tiltrængt efter fem år med tilbagegang eller stagnation.

- 2014 kan blive det bedste år for feriehusudlejning nogensinde. Vi har mere travlt end i flere år, og med det nuværende tempo kan vi nærme os eller slå rekorden. Vi har allerede fået markant flere reservationer, så der er lagt en solid bund.

- Juli bliver imidlertid afgørende, da det er den absolutte højsæson, siger Kaj Frederiksen, der er administrerende direktør i Sol & Strand samt formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

God start på 2014

Udlejningen har haft en god begyndelse på året. Ifølge de officielle tal fra Danmarks Statistik steg udlejningen i første kvartal med syv procent.

Men i den seneste måned har flere bureauer haft usædvanlig travlt. Det gælder eksempelvis Novasol, som er den største udbyder af sommerhuse i Danmark.

Der er flere årsager til, at mange danskere og tyskere i år foretrækker at holde ferie i et lejet sommerhus. Højsommeren sidste år var usædvanlig varm og tør, så mange gæster fik en god oplevelse i det danske ferieland.

Godt vejr skærper interessen

Det har fået en del til at vælge samme ferieform i år, ligesom de har spredt budskabet til andre forbrugere.

- Samtidig har det været en varm og mild forsæson. Sidste år var der sne på Bornholm i påsken, men det var fint vejr i år. Det skærper interessen for at tage i sommerhus, siger Kaj Frederiksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.