Udland

Turisterne booster Grækenlands økonomi

Grækenland er stadig et af turisternes foretrukne feriemål, og det kan nu mærkes på landets kriseramte økonomi

Turisterne booster Grækenlands økonomi

Danske turister og andre, der har besøgt Grækenland denne sommer og brugt formuer på retsina, græsk salat og souvlaki, har uventet boostet til den hensygnende græske økonomi, viser nye officielle tal fredag.

De seneste tal viser, at trykket på den græske økonomi er ved at lette. Det nationale husholdningsregnskab - BNP - viser, at økonomien i andet kvartal i år kun faldt med 3,8 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det er langt bedre end det forventede estimat på minus 4,6 procent.

Ifølge Grækenlands statistiske kontor, Elstat, er det især en stor fremgang i turismen, der har trukket økonomien op i årets andet kvartal.

Grækenlands økonomiske deroute har en overgang truet med at vælte hele eurosamarbejdet, og landet har modtaget massiv økonomisk hjælp fra IMF og EU mod at iværksætte skrappe besparelser og reformer.

Derudover har flere banker droppet at få indfriet deres gæld fra Grækenland.

Fremtrædende finansministre i eurozonen og analytikere mener, at Grækenland kan få brug for en tredje hjælpepakke, men de hæfter sig også ved, at landet formodentlig er over det værste efter en lang og dyb økonomiske recession og igen på vej mod vækst.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst