Turneringspause skal hjælpe Djokovic til French Open-sejr

I tre uger har Novak Djokovic ikke spillet. Det skal gøre ham mentalt og fysisk klar til French Open.

Novak Djokovic kan blive den ottende mand i historien, der vinder alle fire grand slam-turneringer, hvis han stryger til tops ved French Open, der begynder i slutningen af maj.

For at forøge sine vinderchancer har Djokovic holdt turneringspause de sidste tre uger, før han i næste uge vender tilbage på grusbanen ved Italian Open, der er sidste turnering før French Open.

- På det her niveau har du brug for at være frisk i både hovedet og i benene, hvis du vil præstere godt og overvinde udfordringer med lange og udmattende kampe på det her underlag, siger Novak Djokovic.

- Jeg har gjort tingene på den rigtige måde de seneste uger, og jeg er klar til at gøre et godt og seriøst arbejde i Rom, siger serberen.

Når Djokovic vender tilbage på banen bliver det som topseedet. I mellemtiden har konkurrenterne kæmpet om ATP-titler.

Bedst går det for Andy Murray og Rafael Nadal, der søndag mødes ved finalen i Madrid Open. Schweizeren Roger Federer led et overraskende nederlag i samme turnering allerede i anden runde.

Novak Djokovic vandt årets første grand slam-turnering, Australian Open, hvilket var serberens femte sejr i turneringen. To gange har han vundet Wimbledon, mens det er blevet til en enkelt sejr ved US Open.

- Spørgsmålet kommer hvert år: Skal det være i år eller ej, svarer Djokovic på spørgsmålet om, det bliver i år, han opnår en grand slam, altså at vinde alle fire grand slam-turneringer.

To gange har Djokovic tabte ved finalen i French Open. I både 2012 og 2014 var det Rafael Nadal, der slog serberen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.