Op til 1000 danske fans kan se EM-kampe på storskærme

Til det største EM-arrangement i København kan 3000 fans deltage, mens 500-1000 kan se kampe på storskærm.

De danske fans kan se EM-kampene på storskærme i København.

De danske fans kan se EM-kampene på storskærme i København.

KØBENHAVN:Der kan samles 3000 mennesker på Ofelia Plads i København til EM-fest under sommerens slutrunde i juni.

500 mennesker kan se EM-åbningskampen 11. juni samt Danmarks første EM-kamp mod Finland 12. juni på storskærm på Ofelia Plads. Fra 14. juni kan op til 1000 mennesker se kampene på storskærm.

Op til 1200 kan komme og deltage i EM-festen ved Øksnehallen i København. Også her kan 500-1000 mennesker overvære EM-kampene på storskærm.

Der arrangeres også andre storskærmsvisninger i Danmark. Det kan eksempelvis være storskærmsvisninger i biografer eller andre steder.

Fodboldklubber kan også stå for arrangementer i forbindelse med EM-kampene. Her kan 200 deltagere gratis overvære Danmarks kampe.

Klubberne kan desuden få udleveret en gratis kasse fra Dansk Boldspil-Union (DBU) med pynt, flag og balloner, hvis de ønsker det.

Det oplyser de danske EM-arrangører til Ritzau.

De 500-1000 er langt færre mennesker end oprindeligt planlagt, men coronarestriktionerne tillader ikke flere.

Indtil nu har det dog været uvist, hvorvidt arrangementerne overhovedet kunne gennemføres som de små folkefester, de var tiltænkt.

Lene Kryger, den danske direktør for Euro 2020, er lettet over, at det er lykkedes at sikre den folkelige del af værtskabet i samarbejde med de danske myndigheder.

- Vi er rigtig glade for, at vi i tæt og godt samarbejde med myndighederne har fundet en løsning for afvikling af både storskærmsvisninger og aktiviteterne på Ofelia Plads, der overholder retningslinjerne for større, udendørs events, siger Lene Kryger.

Programmet for Ofelia Plads og Øksnehallen er planlagt under de gældende retningslinjer, der gælder for større udendørs aktiviteter.

Ofelia Plads bliver under turneringens 31 dage omdannet til et byrum i byen med madboder, barer og daglige aktiviteter, mens området ved Øksnehallen viser alle EM-kampe på storskærm.

Begivenhederne på Ofelia Plads bliver desuden en del af en testordning for kommende afviklinger af større events.

De gældende restriktioner gør, at det ikke er muligt at lave storskærmsvisning på Rådhuspladsen i København og andre fanarrangementer i byen, som det ellers var planlagt.

Det var også den oprindelige plan, at der ville blive arrangeret større EM-folkefester i flere store byer i Danmark, men grundet corona er den plan indtil videre skrinlagt.

EM-slutrunden sparkes i gang med åbningskampen i Rom 11. juni. København er for første gang medarrangør som en af 11 værtsbyer.

Danmark spiller tre gruppekampe i Parken - mod Finland, Belgien og Rusland.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.