Tusinder demonstrerer igen mod Putin-styret

10.000 er gået på gaden i den fjerne russiske region Khabarovsk og ytrer støtte til Navalnyj og hviderussere.

Hver uge siden 9. juli har titusinder været på gaden i den fjernøstlige region Khabarovsk for at fordømme det russiske styre og fængslingen af en populær guvernør, Sergej Furgal. De var der igen lørdag.

Hver uge siden 9. juli har titusinder været på gaden i den fjernøstlige region Khabarovsk for at fordømme det russiske styre og fængslingen af en populær guvernør, Sergej Furgal. De var der igen lørdag.

MOSKVA:De ugentlige protester mod det russiske styre fortsatte lørdag i den fjernøstlige region Khabarovsk.

10.000 var mødt op for at protestere mod fængslingen af en populær regional guvernør, og en del udtrykte deres vrede over, at oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj er blevet et offer for nervegift.

Protesterne er blevet gentaget på lørdage siden 9. juli, efter at guvernøren Sergej Furgal blev anholdt af en særlig politienhed. Han er sigtet for drab.

Hans tilhængere siger, at hans anholdelse er politisk motiveret.

Mange af demonstranterne udtrykte også støtte til protesterne i Hviderusland.

Det er de mest vedvarende protester, der har været mod det russiske styre under de 21 år, hvor præsident Vladimir Putin har været ved magten.

- Putin stjal vores guvernør, lød et de mange bannere ved demonstrationen.

- Putins bande skal sendes i retten, sagde et andet.

Et tredje fortalte, at Putin "kom til Furgal med håndjern, og til Navalnyj med gift".

Navalnyj blev for få uger siden meget syg under en flyvning fra Sibirien til Moskva efter at have drukket en kop te i en lufthavn.

Han blev lagt i kunstig koma og sendt til Tyskland for at blive behandlet. Her sagde lægerne i denne uge, at han var blevet forgiftet med nervegiften Novitjok, der er udviklet af Ruslands militære efterretningstjeneste (GRU).

Nogle af demonstranterne i Khabarovsk medbragte lørdag de rød-hvide flag, som demonstranterne i Hviderusland bruger for at vise deres vrede over præsident Aleksandr Lukasjenko.

Demonstranterne i Hviderusland siger, at Lukasjenko svindlede sig til en valgsejr i sidste måned.

Guvernøren Furgal kommer fra et nationalistisk parti og, og han vandt en overraskende sejr over kandidaten fra Putins parti, Det Forenede Rusland, for to år siden.

Mange demonstranter mener, at det er grunden til, at Furgal er blevet fjernet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.