Udland

Tusinder evakueret fra skovbrand i Spanien

En voldsom skovbrand på Spaniens Costa del Sol er kommet ud af kontrol. Myndighederne har evakueret tusinder.

Tusinder evakueret fra skovbrand i Spanien

To mennesker er kommet til skade, og tusinder er evakueret efter at en omfattende skovbrand er nået til kanten af den populære turistby Marbella på Costa del Sol på den spanske sydkyst, oplyser landets myndigheder fredag.

Branden er brudt ud torsdag, og i løbet af natten til fredag er den kommet ud af kontrol, hvilket har gjort det nødvendigt at evakuere tusindvis til et sportscenter i Marbella, da flammerne nåede deres hjem i et boligområde i den nordlige del af byen.

Millioner af turister besøger hvert år den spanske sydkyst, og hundredtusinder har forladt deres hjemlande for at slå sig ned på kystbæltet, der strækker sig fra Marbella østpå til havnebyen Malaga.

Branden opstod i nærheden af Malaga og spredte sig hurtigt vestpå mod Marbella, godt hjulpet på vej af en kraftig vind og høje temperaturer. Det gjorde det umuligt for de spanske brandfolk at bringe ilden under kontrol.

Det har ikke hjulpet brandfolkene, at de har fået hjælp fra fly og helikoptere, der overdænger flammerne med vand fra luften.

- Branden er forfærdelig med 10 til 15 meter høje flammer, siger borgmesteren i byen Mijas mellem Marbella og Malaga, Angel Nozal, til avisen El Pais.

- Det er uden tvivl den værste brand, vi har haft i Malaga. Tusindvis af folk er blevet evakueret. I hvert fald to mennesker er kommet til skade, og mange huse er ødelagt af branden, siger formanden for Malaga Rådet, Elias Bendodo, til spansk radio.

De lokale myndigheder ved ikke, hvordan branden er opstået, men de siger, at de håber at få den under kontrol senere fredag, fordi vinden er løjet af.

Usædvanlig tørt vejr i Spanien har resulteret i, at skovbrande har afsvedet hundredvis af hektarer i sommer, og temperaturerne har været rekordhøje i nogle områder.

Tusindvis af mennesker blev evakueret tidligere på måneden på Kanarieøerne, mens fire mennesker omkom i flammerne i juli i grænseområdet mellem Frankrig og Catalonien i det nordøstlige Spanien.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.