Udland

Tusinder flygter fra vulkanudbrud i Indonesien

Glødende lava har skabt en syv kilometer høj askesky over Sumatra. Op mod 20.000 er på flugt.

Tusinder flygter fra vulkanudbrud i Indonesien

Op mod 20.000 mennesker er flygtet fra et vulkanudbrud i Indonesien i det seneste døgn.

Sinabung-vulkanen på Sumatra er en af mange aktive vulkaner i Indonesien. I september gik den i udbrud for første gang siden 2010.

Natten til mandag begyndte vulkanen at udspy glødende lava, som fik en syv kilometer høj askesky til at rejse sig over området.

- Vi har advaret mod al aktivitet inden for en radius på fem kilometer fra krateret, oplyser en talsmand for beredskabsstyrelsen i Indonesien.

- 19.126 mennesker er flygtet. Vi venter, at antallet vil stige, siger talsmanden, mens soldater og politifolk patruljerer i området for at tvangsflytte dem, der endnu ikke har forladt deres hjem.

Fem mennesker omkom under et vulkanudbrud på en lille indonesisk ø i august. I 2010 blev over 350 mennesker dræbt, da Merapi-vulkanen på Java gik i udbrud.

Sinabung-vulkanen er knap 2,5 kilometer høj.

Indonesien, der med sine omkring 250 millioner indbyggere er verdens fjerde mest folkerige stat, er relativt ofte udsat for naturkatastrofer som jordskælv, tsunamier, oversvømmelser og vulkanudbrud.

Det kæmpemæssige ø-rige ligger på Stillehavets Ildring, hvor kontinentalpladerne mødes og forårsager kraftig vulkansk og seismisk aktivitet.

Indonesien har den største koncentration af vulkaner i verden med omkring 500 af slagsen, hvoraf de 130 er aktive.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.