Tusinder har hørt flaget blive spillet ned

Søndag aften spilles flaget ned for sidste gang i år på Sæby Havn

Det er stemningsfuldt, når flaget spilles ned på havnen i Sæby, og masser af mennesker strømmer til. På søndag spilles flaget ned for sidste gang i år som en markering af, at sommerferien er slut.

Det er stemningsfuldt, når flaget spilles ned på havnen i Sæby, og masser af mennesker strømmer til. På søndag spilles flaget ned for sidste gang i år som en markering af, at sommerferien er slut.

SÆBY:Søndag den 13. august er sidste aften for nedspilningen af flaget for denne sommer. Mange tusinde turister og fastboende har sommeren igennem oplevet stemningen på havnen, når flaget hver aften præcis kl. 21 er blevet spillet ned. Dette års perfekte sommervejr har bidraget til, at endnu flere har fundet vej til havnen og det stemningsfulde arrangement. Det er trompetister fra Musikkorps Sæby og Sæbygarden, der også dette år på skift har været med til at spille flaget ned på havnen efter en nærmere fastsat vagtplan koordineret af Jørgen Hyttel fra Musikkorps Sæby. På søndag, når flaget bliver spillet ned for sidste gang, vil alle trompetisterne fra de to orkestre på skift spille nogle af de mange melodier, som man har kunnet høre på havnen sommeren igennem. Som optakt til flagnedspilningen vil Musikkorps Sæby også i år give koncert på havnen kl. 20. Koncerten er arrangeret af Kulturelt Samråd for Sæby Kommune. Nu håber man kun på, at vejrguderne denne aften vil være venlig stemt, så der kan sættes et flot punktum for det succesrige og stemningsfulde arrangement på Sæby Havn. Ny sæsonstart Musikkorps Sæby tager nu fat på en ny sæson. Korpsets 42 medlemmer starter igen de musikalske aktiviteter efter en velfortjent sommerferie. Musikkorps Sæby kan fejre 35 års jubilæum i år. I lørdags medvirkede musikkorpset i Hørby i forbindelse med en torvedag. Arrangementet havde samlet ikke så få tilhørere, men vejret viste sig jo også fra sin bedste side. Næste arrangement for Musikkorps Sæby bliver så førstkommende weekend, hvor Ibsens Kapel (en gruppe fra musikkorpset) medvirker i Glade sommerdag i anlægget i Sæby. Samme aften medvirker hele orkestret ved en koncert på Sæby Havn i forbindelse med flagnedspilningen. Orkestret får herefter et lille pusterum til at indstudere nye numre inden det går løs med to større arrangementer sidst i september. Musikkorps Sæby Har indledt samarbejde med TOP-event i Frederikshavn omkring et palmehavearrangement i væksthuset den 23. september. Hovednavnet ved dette arrangement bliver den meget kendte violinist og showman Kim Sjøgren som skal forestå underholdningen sammen med palmehaveorkestret. Lørdag 30. september vil Musikkorps Sæby give en koncert i Sæby Kulturhus i anledningen af, at Musikkorps Sæby fejrer 35. års jubilæum. Sideløbende med de musikalske aktiviteter, så arbejder orkestret med planlægningen af næste års store internationale musikfest i Sæby som afholdes den sidste weekend i juni. Da Musikkorps Sæby til stadighed gerne vil forny og udvikle sig, så er der også tilbud til yngre eller tidligere musikere om at være med i orkestret. Musikkorpset vil især gerne have udvidet besætningen af klarinetter, fløjter og saxofoner. Men alle som har lyst at dyrke musikken, kan henvende sig til formanden for Musikkorps Sæby, Jørgen Hyttel. Interesserede kan læse mere om orkestret på deres hjemmeside www.musikkorps-saeby.dk