Udland

Tusinder hylder Hugo Chavez i Venezuela

Flere tusinde venezuelanske vælgere gik på gaden i Caracas for at vise deres støtte til præsident Hugo Chavez.

Tusinder hylder Hugo Chavez i Venezuela

I Venezuela gik tusinder af tilhængere mandag på gaden i hovedstaden Caracas for at hylde den kræftramte præsident Hugo Chavez, da han officielt lod sig registrere som kandidat til endnu en periode ved magten.

- Der vil være 10, der vil være 10, 10 millioner, der vil være 10, sang rødklædte tilhængerne af de regerende socialister med reference til de ti millioner stemmer, som præsidenten har sagt, at han vil få, når han vinder valget i oktober.

I maj blev 57-årige Chavez, der har siddet på magten siden 1999, fløjet til behandling i Cuba, der er landets nærmeste allierede i regionen.

Chavez har lidt af en kræftsygdom siden 2011, men regeringen har været yderst sparsomme med oplysninger om sygdommen. Det har ført til spekulationer om den kontroversielle præsidents politiske fremtid.

Præsidenten har ihærdigt forsøgt at nedtone spekulationer om hans svækkede helbred, der ville kunne komme i vejen for hans genvalg.

Han sagde lørdag, at han føler sig "ret frisk" efter flere omgange kemoterapi og strålebehandling af hans kræftsygdom.

Søndag gik tusinder af venezuelanere på gaden i hovedstaden for at vise deres støtte til oppositionskandidaten, 39-årige Henrique Capriles, da han officielt lod sig registrere som modkandidat til Hugo Chavez.

For et år siden blev Chavez i fuld hast indlagt på et hospital i Cubas hovedstad, Havana, hvor han fik fjernet en tumor på størrelse med en baseball.

Siden har han gennemgået to operationer, hvor han har fået fjernet flere kræftknuder. Han har også modtaget kemoterapi og strålebehandling.

Chavez har ikke fortalt, hvilken form for kræft han lider af.

Vælgerne skal 7. oktober bestemme, om Chavez skal lede landet i en ny seksårig periode.

/ritzau/AFP