Udland

Tusinder protesterer mod Montis hestekur

Over hele Italien har demonstranter været ude for at protestere mod regeringens besparelser.

Tusinder protesterer mod Montis hestekur

Titusindvis af studerende og lønmodtagere har lørdag demonstreret over hele Italien mod premierminister Mario Monti og hans teknokratregering.

Demonstranterne var utilfredse med de store nedskæringer og reformer, som regeringen gennemfører for at få Italiens økonomi op at stå igen.

- Vi må kæmpe for vore rettigheder. Regeringen repræsenterer ikke os, og de nedskæringer og besparelser, den har introduceret, er helt udemokratiske, siger studenten Tommaso Bernardi, der har været på gaden i hovedstaden Rom.

Senere lørdag demonstrerede den stærkt højreorienterede gruppe Casapound i en del af hovedstaden.

- Monti, gå væk, råbte de, mens anti-fascister demonstrerede i en anden del af Rom.

- Regeringen får nationen til at sulte, og den ødelægger det sociale velfærdssystem, sagde Casapound-lederen Gianluca Iannone.

Politiet havde organiseret forskellige demonstrationsruter for de forskellige grupper af demonstranter for at reducere risikoen for vold i Roms gader.

Også i byer som Napoli og Firenze var der adskillige tusinder demonstranter ude for at protestere mod Monti, der fik regeringsmagten for et år siden.

Det skete, da daværende premierminister, Silvio Berlusconi, måtte give op under en stor økonomisk krise. Monti er så trådt til med sin teknokratregering og sine nedskæringer.

Han har forsvaret sin regerings politik.

Monti mener, at teknokratregeringen vil blive husket for at have reddet Italien ud af en økonomisk krise, uden at omverdenen er trådt til med kriselån, sådan som det er sket i blandt andet Grækenland og Portugal.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.