Udland

Tusinder vender hjem efter spansk skovbrand

Brandfolk har fået en voldsom skovbrand under kontrol ved ferieregionen Costa del Sol i det sydlige Spanien.

Tusinder vender hjem efter spansk skovbrand

Næsten 4000 mennesker, der var flygtet fra en dødelig skovbrand tæt ved det spanske feriested Marbella, kunne lørdag vende hjem, da det lykkedes brandvæsnet at få flammerne under kontrol.

Ilden og det tykke tæppe af røg, der fulgte med den, har kostet en 78-årig britisk mand livet og har kvæstet fem andre nær Costa del Sol i det sydlige Spanien.

Liget af den omkomne brite blev fundet i et hus nær landsbyen Ojen, et område som de spanske myndigheder havde beordret evakueret.

Blandt de kvæstede er et spansk ægtepar, der begge har fået med anden- og tredjegradsforbrændinger på store dele af kroppen.

Branden brød ud torsdag og havde tvunget lokale indbyggere og turister væk fra området, men lørdag formiddag gav myndighederne grønt lys for, at de kunne vende tilbage.

- Branden er stort set stabiliseret, siger en talsmand for de lokale myndigheder.

Millioner af turister besøger hvert år den spanske sydkyst, og hundredtusinder har forladt deres hjemlande for at slå sig ned på kystbæltet, der strækker sig fra Marbella østpå til havnebyen Malaga.

Denne sommer har været præget af usædvanligt tørt vejr, rekordhøje temperaturer og skovbrande, der har afsvedet hundredvis af hektarer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.