Danmark

Tusindvis af ældre mister rengøringstilskud

Det er en skandale, lyder det fra Dansk Folkeparti, efter at hjemmeserviceordning skrottes af regeringen.

Tusindvis af ældre mister rengøringstilskud

Landets pensionister mister fra årsskiftet alle tilskud til betaling af rengøringshjælp i hjemmet.

Hjemmeserviceordningen skrottes som led i den netop indgåede finanslovaftale mellem regeringen og Enhedslisten, og samtidig udløber den såkaldte bolig-jobordning, hvor udgifter til blandt andet rengøringshjælp kan trækkes fra i skat, skriver Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne og SF havde ellers i det fælles oplæg "Fair løsning" fra før valget lovet at styrke hjemmeserviceordningen.

Ved finanslovaftalen i fjor blev det gentaget, at hjemmeserviceordningen, der giver 30 procent i tilskud til rengøringshjælp, ville blive videreført, når boligjobordningen forsvinder ved årsskiftet 2012/2013.

På den baggrund mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at regeringen gør sig skyldig i et løftebrud over for de cirka 25.000 ældre, der i dag benytter sig af hjemmeserviceordningen.

- Det er en skandale, siger Kristian Thulesen Dahl, som bliver bakket op af Ældre Sagen.

- Vi er dybt skuffede over, at man ikke gennemfører det, som man skrev i finanslovaftalen for 2012, siger souschef Jens Højgaard fra Ældre Sagen til Jyllands-Posten.

- Der er nogle ældre, som ikke har råd til at købe rengøringshjælp uden tilskuddet. De kommer nu til at leve i et beskidt hjem, tilføjer han.

Nedlæggelsen af hjemmeserviceordningen ventes at give en årlig besparelse på knap 89 millioner kroner.

Samtidig viser en undersøgelse fra 2007 ifølge erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), at hjemmeservice primært benyttes af pensionister med høje indkomster.

- For mig er det afgørende, at de svage ældre får den hjælp, de har brug for, udtaler ministeren i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.