Tusindvis af EU-borgere måske snydt for dansk børnecheck

2400 EU-borgeres sag skal kulegraves en for en. De får nu tilsendt et brev fra Udbetaling Danmark.

Et brev dumper ind hos borgere rundt om i EU i disse dage. Afsenderen er Udbetaling Danmark, og brevet handler om, at modtagerne måske har ret til en ekstra børnecheck, skriver Jyllands-Posten.

Siden regeringen i sommer besluttede at ændre praksis for udbetalingen af børnecheck til EU-borgere, har sagsbehandlere arbejdet med at finde ud af, hvilke personer, der fra 1. januar 2012 og indtil ændringen i sommer, kan være gået glip af en check.

En dansk check som de måske så alligevel er berettiget til.

Computersystemet, som administrerer udbetalingerne, er først blevet bedt om at finde personer - typisk svenskere, tyskere og polakker - som på grund af optjeningsprincippet ikke har fået den fulde check i den korte periode, hvor de arbejdede i Danmark.

Det drejer sig om cirka 2400 personer, som hver især skal opsøges og have deres sag genoptaget.

Samlet set skønner Skatteministeriet, at i alt 20 millioner kroner vil blive udbetalt til EU-borgerne i år. I alt kommer administrationen af sagerne til at løbe op i en pris på cirka 2,2 millioner kroner.

De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, kalder det "amatøragtigt", at bruge så mange ressourcer på at "spole tiden tilbage". Også Dansk Folkeparti undrer sig, skriver Jyllands-Posten.

Skatteminister Morten Østergaard (R) er dog ikke i tvivl om, at det er det eneste rigtige at tage kontakt og behandle de tusindvis af EU-borgeres sag.

I et skriftligt svar til avisen siger han, at "der er tale om en glasklar juridisk vurdering af, at vi skal administrere i overensstemmelse med EU-retten. Derfor skal vi selvfølgelig også genoptage disse sager".

Indtil videre har 300 personer svaret tilbage på tilbuddet om at få deres sag genoptaget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.