Tusindvis demonstrerer i London mod brexit

Unge klædt i EU-flag er gået på gaden i London til en demonstration mod Storbritanniens exit fra EU.

Udland 2. juli 2016 16:26

Ni dage efter de britiske vælgere stemte sig ud af EU, er titusinder lørdag gået på gaden i London for at demonstrere imod resultatet med en march mod det politiske distrikt i Westminister. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I London var der ved afstemningen et stort flertal for at blive i EU.

Mange af demonstranterne var yngre voksne. Flere af dem var svøbt i EU-flag, mens andre viftede med bannere med slogans som "I'm with EU"(Jeg er med EU).

Med tilråb som "Hvad vil vi? Blive i EU!" drog demonstranterne lørdag morgen afsted mod Westminister.

- Jeg var oprigtigt i chok morgenen efter afstemningen, siger den 25-årige demonstrant Nathaniel Samson, der er fra det nordlige London, til Reuters.

- Jeg føler en dyb usikkerhed omkring min fremtid. Jeg marcherer for at give udtryk for min utilfredshed. Jeg accepterer resultatet, men jeg demonstrerer for at vise, at jeg ikke vil acceptere det i stilhed.

Politiet i London har ikke oplyst noget estimat over antallet af deltagere. Arrangørerne selv mener, at mellem 20.000 og 40.000 mennesker deltager.

I løbet af dagen er der taler fra musikerne Lily Allen og Bob Geldof, ligesom den tidligere leder af Liberal Demokraterne Nick Clegg taler imod, at Storbritannien melder sig ud af EU.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...