Tusindvis skal gerne lære at redde liv

Små arbejdspladser er ikke så gode som de store til at sende medarbejdere på kursus

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Hos Larsen og Tamborg er 30 af de ansatte parate til at træde til, hvis et menneske falder om med hjertestart. De har som 5000 andre frederikshavnere været på kursus hos Parat til Hjerterstart.

Parat til Hjertestart er nu halvvejs og halvdelen af de 10.000 læringssæt er udleveret.

Jyta Popik er projektleder i Parat til Hjertestart og hun opfordrer de mindre virksomheder med få ansatte til også at benytte lejligheden for at komme gratis på kursus.

- Og hvis de ikke har mulighed for at holde kurset på arbejdspladsen, så kan de holde det efter fyraften nede hos os i Kattegat Siloen, forklarer Jyta Popik.

Hun fører statistik over, alle de mennesker, der har fået udleveret læringssættene og som dermed har deltaget på enten et kort kursus på 30 minutter eller et af de tretimers kurser, som retter sig mod hjertesyge og deres pårørende.

- Størstedelen af kurserne er sket på arbejdspladser og i foreninger. Og så har vi været i en række landsbyer, hvor vi har fået hjælp fra en række ildsjæle,

I Ravnshøj, Gærum og Lyngså har man samlet ind til hjertestartere, som er placeret, så de er tilgængelige for alle.

Parat til Hjertestart har også haft et samarbejde med ældreplejen, der har fået installeret hjertestartere i alle deres biler. Vagtcentralen kan så sende personalet ud til et hjertestop og give livreddende førstehjælp. Det projekt har allerede haft sin effekt.

- Hjemmeplejen har siden projektets start 1. april været kaldt til hjertestop mere end 20 gange og har været først på stedet, siger Jyta Popik.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.