Tv-serie om ubådssagen lægger ud med gode anmeldelser

Fra "kedelig og forudsigelig" til "demonstrativt usensationel" på den gode måde. Ny serie deler vandene.

Jens Møller var drabschef for Københavns Politi i 2017, da efterforskningen af drabet på den svenske journalist Kim Wall begyndte. Han spilles i tv-serien af Søren Malling. (Arkivfoto).

Jens Møller var drabschef for Københavns Politi i 2017, da efterforskningen af drabet på den svenske journalist Kim Wall begyndte. Han spilles i tv-serien af Søren Malling. (Arkivfoto).

KØBENHAVN:"Efterforskningen" på TV2 havde premiere mandag, men havde skabt heftig debat, allerede inden den rullede over skærmen for første gang.

For kan man lave en tv-serie om en så makaber sag, som sagen om Peter Madsens drab på den svenske journalist Kim Wall i en ubåd er, har mange spurgt.

Både B.T. og Ekstra Bladet har givet serien fem stjerner ud af seks mulige.

Serien bliver fortalt sobert og sikkert og fremstår nærmest "demonstrativt usensationel", lyder dommen over det første afsnit fra Ekstra Bladets anmelder.

Også Kristeligt Dagblads anmelder mener, at serien lykkes med en "noget nær umulig opgave" og skænker "Efterforskningen" fem ud af seks stjerner.

Miniserien på seks afsnit, der er skrevet og instrueret af Tobias Lindholm, skildrer ubådssagen ud fra efterforskerens side.

Politikens anmelder kalder det et "stille mesterværk", der er "smuk og langsom", og kvitterer med fem ud af seks hjerter.

Hos Berlingske anerkendes de positive intentioner også, om end serien bliver kaldt kedelig og forudsigelig. Her får første afsnit kun tre ud af seks stjerner.

Jyllands-Posten holder sig også på tre stjerner ud af seks. Her er dommen, at serien holder sig så meget på måtten, at den bliver kedelig.

Tv-serien har før premieren skabt lidt af en diskussion om, hvorvidt man kan skildre en så voldsom historie.

Eksempelvis har dramatiker Katrine Wiedemann i Weekendavisen skrevet, at "serien er det endegyldige bevis på de kreative branchers moralske fallit".

- Uanset hvor meget publikum elsker at svælge i virkelige menneskers virkelige mareridt, må true crime-bølgen stoppe nu, skrev hun.

Kim Walls daværende kæreste, Ole Stobbe, har også skrevet i Weekendavisen, at han er imod serien.

Serien er lavet i samarbejde med forældrene Joachim og Ingrid Wall, der i serien spilles af Rolf Lassgård og Pernilla August.

Gerningsmanden, Peter Madsen, omtales ikke ved navn i serien, ligesom han heller ikke vises som karakter.

"Efterforskningen" har haft premiere på TV2 og TV2 Play mandag.

Peter Madsen er idømt fængsel på livstid for drabet. Han har i retten nægtet sig skyldig i drab, men i et afsnit af dokumentarserien "De hemmelige optagelser med Peter Madsen" har han svaret "ja" til, at han slog hende ihjel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.