Tvis overlader favoritværdighed til russere før finale

Et forspring på fem-seks mål fra første kamp mod Rostov-Don vil være et godt Tvis-udgangspunkt, siger træner.

Team Tvis Holstebro spiller søndag den første af to EHF Cup-finaler mod russiske Rostov-Don. Selv om det danske hold tror på sejr, så overlader Tvis-træner Niels Agesen favoritværdigheden til Rostov-Don.

- Det er ikke et komplet håndboldhold, men det er et meget sublimt og bredt mandskab, der både mestrer fysik og bevægelse. De er stærke på både playmakerpladsen med en masse fart, og så har de gode backs.

- Desuden har de Managarova på højrefløj, som jo er en konstant gene for sine direkte modstandere, lige som hun er god til at tage bolden med ind i banen, siger Niels Agesen.

Spørgsmål: Hvem er favorit til at vinde samlet?

- Det er de. Helt klart.

- De har en meget bredere trup, og mig bekendt har de et budget i euro, som vi har i danske kroner - altså syv en halv gange større end vores. Jeg vil sige, at favoritværdigheden ligger hos dem, men vi har en chance, siger Niels Agesen.

Rostov-Don har danske Jan Leslie som træner, men derfor er holdet stadig til at løbe med i lighed med andre russiske hold.

Niels Agesen påpeger blandt andet, at russerne laver en del forsvar/angrebs-udskiftninger og sætter store hardhittere ind i forsvaret. Det er dog Tvis' eget forsvar, der bliver nøglen til sejr.

- Det handler om at stå rigtig kompakt i forsvaret, for de er rigtig gode til at flytte bolden i et højt tempo fra den ene side til den anden side. De må gerne få lov til at skyde udefra, og kan vi tvinge dem til det, så har vi en chance, siger Niels Agesen.

Tvis har fordel af hjemmebane i første kamp, mens man spiller returkamp i Rusland lørdag 9. maj.

Til den kamp skal Tvis' gerne have et forspring på en håndfuld mål, vurderer Niels Agesen.

- Vi har også lavet gode præstationer på udebane, vi vandt to kampe i Rusland mod Lada. Et forspring omkring fem-seks mål vil være et godt udgangspunkt at tage med. Mindre end det gør det hvert fald en del sværere, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.