Tvist om trailer endte i vold og trusler

En far og søn fra Vesthimmerland er dømt for vold, trusler og tyveri

Jesper Ramsing
Arkivfoto: Michael Bygballe
16. november 2016 08:33

VESTHIMMERLAND: En far og søn blev tirsdag dømt for vold, trusler og tyveri mod to andre mænd - alt sammen på grund af en tvist over en trailer.

Episoden fandt sted om aftenen 8. juli i sommer, hvor den 51-årige far og den 24-årige søn, besluttede sig for at køre ud til en bekendt, som havde lånt deres trailer. Da de kom ud på adressen, nøjes de dog ikke med kun at hente traileren, fortæller anklager Bjørn Fogh.

De to mænd stjal også computer, tv og en harddisk fra den bekendte, som ikke selv var hjemme. Det var en af hans venner derimod, og i forbindelse med tyveriet blev han slået i ansigtet af faren og sønnen, hvorefter de truede med at slå ham ihjel, hvis han meldte det til politiet, fortæller Bjørn Fogh.

Uenighed om vold

Sådan lød forklaringen i Retten i Aalborg i hvert fald fra vennen til den bekendte. Men faren og sønnen havde en noget anden udlægning af hændelsesforløbet.

Sønnen forklarede, at de tog tingene fra huset, fordi den bekendte havde ødelagt traileren, mens faren forklarede, at de slet ikke have taget noget. Begge var dog enige om, at de ikke havde udøvet vold, forklarer Bjørn Fogh.

Men sammenstødet mellem parterne var ikke slut her. For da den bekendte kom hjem og fandt ud af, at faren og sønnen havde bestjålet ham, tog han hjem til dem.

Det udviklede sig til slagsmål, hvor faren og sønnen overfaldt den bekendte, der blandt andet blev slået i hovedet med et bordben af faren.

Men heller ikke her var faren og sønnen enige i den udlægning. De hævdede begge, at det var dem, der blev overfaldet af den anden mand, fortæller Bjørn Fogh.

Søn løsladt

Retten valgte at lægge vægt på ofrenes forklaringer, som også stemte overens med de lægefaglige erklæringer om skaderne efter volden.

Den 51-årige far blev derfor idømt et års fængsel, mens den 24-årige søn fik en dom på fire måneders fængsel. Sønnen blev dog løsladt efter retsmødet, fordi han har siddet varetægtsfængslet siden august, og dermed anses dommen for udestået.

Sønnen modtog dommen, mens faren udbad sig betænkningstid.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...