Morsø

Tvivl om regler forsinker byggeri

Morsø Kommune er nu klar til at sende byggeri af nyt demenscenter i udbud

Det kommende demenscenter skal opføres på grund mellem Enggården på Riis Allé og Tranevej. Arkivfoto: Peter Mørk

Det kommende demenscenter skal opføres på grund mellem Enggården på Riis Allé og Tranevej. Arkivfoto: Peter Mørk

NYKØBING:Første spadestik til et nyt demenscenter i Nykøbing bliver taget i foråret 2019 og ikke i efteråret i år, som det oprindeligt var planlagt. Forsinkelsen skyldes, at der er opstået tvivl om udbudsreglerne, så opgaven med at vælge arkitekt og bygherre først bliver sendt ud i udbud i dag.

Ifølge en tidligere tidsplan for byggeprojektet skulle et antal udvalgte arkitekt- og entreprenørfirmaer allerede i starten af januar have modtaget udbudsmateriale, så de kunne byde ind på opgaven som arkitekt og rådgiver på det ny demenscenter i Nykøbing.

Efter en nærlæsning af udbudsreglerne og snak med jurister opstod der imidlertid tvivl om, hvorvidt opgaven kunne sendes ud i indbudt licitation, eller om man skulle igennem en prækvalifikation via et EU-udbud. For at være på den sikre side valgte man i Morsø Kommune at sende ud i EU-udbud, og det sker nu.

Blandt de firmaer, der byder ind på opgaven, vælges fem, som får lov at komme med et egentligt forslag. Dette skal danne grundlag for selve licitationen, som nu formentlig først afholdes i starten af 2019.

Det ny demensplejecenter i Nykøbing skal erstatte det eksisterende plejehjem Johan Riis Minde, som ganske vist er velfungerende, men bygningsmæssigt utidssvarende.

I Morsø Kommunes demensstrategi for perioden 2017-2021 er det overordnet formål at sikre ens, dækkende og helhedsorienterede tilbud til borgere med demens. Der er også fokus på at støtte pårørende.

- Vores vision er at være foregangssted, hvor demensindsatserne er nytænkende, fremtidssikrede og meningsfulde. Hvor vores indsatser fremmer demente borgeres mulighed for at leve en tryg, selvstændig og værdig tilværelse. I denne vision spiller det kommende demensbyggeri en central rolle, siger Henning Sørensen.

Demenscentret skal indeholde 48 plejeboliger, heraf 30 målrettet borgere med demens. Dertil kommer 11 daghjemspladser. Byggeriet skal placeres i området mellem Enggården på Riis Alle og Tranevej på et areal, der er ejet af Morsø Kommune. Der er samtidig med udbudsprocessen igangsat en proces for en ny lokalplan for området.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.