Udland

Tyfon kostede 14 mennesker livet i Kina

Voldsomt uvejr skabte mudderskred og fik flere huse til at kollapse i Kina. 14 er døde og fire savnes fortsat

Tyfonen Soudelor har kostet mindst 14 mennesker livet i det østlige Kina, som søndag blev ramt af det værste regnvejr i et århundrede, skriver Kinas statslige medier.

Fire mennesker savnes fortsat.

I byen Wenzhou i Zhejiang-provinsen har de voldsomme regnskyl forårsaget mudderskred, som fik flere huse til at kollapse natten til søndag, skriver nyhedsbureauet Xinhua. 12 af de 14 døde er fra Wenzhou, mens de to sidste kommer fra nabobyen Lishui.

Over halvanden millioner mennesker i regionen er påvirket af det kraftige uvejr, som myndighederne mener har forårsaget skader for omkring fire milliarder yuan (4,4 milliarder kroner).

Wencheng-distriktet, der ligger i samme region, registrerede 64,5 centimeter regn i løbet af 24 timer. Det er den største mængde nedbør, der er faldet i 100 år, skriver Xinhua.

Stormen kom fra Taiwan i vest og gik i land i Kinas østlige Fujian-provins, hvor den afskar strømforsyningen til mere end tre millioner huse, skriver nyhedsbureauet.

På vej hen over Taiwan-strædet var tyfonen aftaget i styrke, og meteorologer venter, at den aftager yderligere, efterhånden som den bevæger sig hen over fastlandet.

I Taiwan omkom seks mennesker på grund af tyfonen, som også gik hårdt ud over strømforsyningen. søndag var omkring en halv million huse stadig uden elektricitet, siger Taiwans elselskab.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden