Tyfon tager livet af mindst 39 i det østlige Kina

Efter en tyfon har ramt Østkina fortsætter dødstallet med at stige. Mere end en million er tvunget på flugt.

En kraftig storm har i løbet af weekenden hærget den østlige del af Kina og tvunget mere end en million mennesker til at flygte.

Mindst 39 personer skal have mistet livet, skriver nyhedsbureauet AFP, der citerer lokale medier mandag morgen dansk tid.

Dødstallet er steget siden lørdag, hvor der var meldinger om, at mindst 28 personer havde mistet livet som følge af tyfonen. Den har fået navnet Lekima.

Den statslige kinesiske tv-station CCTV har vist optagelser, hvor marker og gader er oversvømmet med mudret vand og spredte murbrokker.

Mandag er stormen endnu ikke aftaget og har kurs videre op ad kysten nær landets hovedstad, Beijing. Mindst 16 personer er fortsat savnet.

Fredag og lørdag nåede stormen Zhejiang-provinsen med omkring 190 kilometer i timen, hvilket forårsagede bølger på flere meters højde.

Mindst 18 af de omkomne mistede livet i et jordskred, der var forårsaget af kraftigt regnvejr i Wenzhou, skriver det statslige nyhedsbureau Xinhua.

Senere lørdag nåede tyfonen Shandong-provinsen, hvor det lokale redningshold rapporterede om fem døde og syv savnede. 600 hjem skal være blevet ødelagt i området.

Mere end 3200 fly skal ifølge CCTV være aflyst på grund af tyfonen. Derudover har 90 turistdestinationer inklusive Disneyland måtte lukke midlertidigt af sikkerhedsmæssige årsager.

Sidste år ramte tyfonen Mangkhut Kina. Over to millioner mennesker blev evakueret og 59 mistede livet i Hongkong, Macau og det nordlige Filippinerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.