Tynd pastasalat

Smagen er det store problem, mener Blokhus-familie

Blokhus 1. oktober 2002 08:00

BLOKHUS: Bønnestuvning med krydderurter, pastasalat og hvidløgsbrød. Det lyder helt klart af mere, end det er, når Kristine Østergaard, Blokhus, fortæller, hvad det er, hun og datteren, 16-årig Rikke, har spist de seneste dage, da de har levet af en nødhjælpspakke fra Dansk Røde Kors. Det gør de for at hjælpe Dansk Røde Kors med at sætte fokus på landsindsamlingen søndag, hvor der samles ind til bl.a. de mere end 13. millioner sultende i Afrika. Pastasalaten i weekenden for eksempel bestod af pasta blandet med olie, salt og peber og et drys timian. - Vi har mad nok, men smagen, det er den, der er problemet. Den snakker vi meget om, og den er virkelig med til at sætte fantasien i gang. Kristine Østergaard fortæller, at den blandt andet har inspireret dem til at tilsætte brødet lidt hvidløg, idet de har tilladt sig at definere hvidløg som krydderi, hvilket er det eneste, de må tilsætte nødhjælpspakken foruden postevand. - Men vi har også valgt at bruge en lille smule af vores sukker og iblande det kanel, som vi så drysser på brødet for at give det smag. Brødet har de ladet langtidshæve i køleskab om natten for at strække gæren. - Det er selvfølgelig - set ud fra et afrikansk synspunkt - rent luksus at spekulere i smag, men det er da i hvert fald med til at sætte de daglige madvaner i relief, siger Kristine Østergaard, der først og fremmest savner mælk, æg og ost foruden grønt. Og som iøvrigt føler, at hun pludselig har fået masser af tid. Dels tager det ikke lang tid at tilberede en pastasalat, som den de spiste i weekenden. Dels er den, griner Kristine Østergaard, spist på fem minutter og ikke omgivet af samme hygge, som et lækkert tilberedt måltid.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...