Udland

Tyrkiet: 500 kurdere er dræbt på en måned

Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, fortæller om specialstyrkers drab på kurdiske "terrorister".

Tyrkiet: 500 kurdere er dræbt på en måned

Omkring 500 kurdiske oprørere er blevet dræbt på en måned af tyrkiske sikkerhedsstyrker i operationer mod separatisterne, oplyser Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, mandag.

- I forbindelser med militæroperationer, der er gennemført i den seneste måned, er omkring 500 terrorister blevet gjort ukampdygtige i den sydøstlige region, konstaterer Erdogan i et indslag, der er udsendt af nyhedskanalen, NTV.

Premierministeren siger, at 123 af oprørerne er blevet dræbt inden for de seneste 10 dage i forbindelse med en igangværende militæroperation i den sydøstlige by Hakkari, tæt på Irak og i området med hyppige sammenstød mellem kurdere og regeringsstyrker.

De nyeste tabstal kommer efter en militær opgørelse tidligere på måneden, der viste, at omkring 500 mennesker tidligere var blevet dræbt under operationerne i perioden mellem februar og august. Dermed når det samlede antal døde op over 1000.

Erdogans udtalelser kommer dagen efter, at otte politifolk blev dræbt og ni såret af en vejsidebombe, som kurdiske oprørere i den sydøstlige del af landet ifølge lokale sikkerhedskilder beskyldes for at stå bag.

Medlemmerne af det ulovlige Kurdistans Arbejderparti, PKK, gennemførte angrebet søndag morgen, da et politikøretøj kørte gennem Karliova-distriktet i Bingol-provinsen, oplyser kilderne.

Det seneste angreb kommer midt i en igangværende militæroperation mod kurdiske oprørere i sydøst og har været koncentreret i Semdinli-distriktet i Hakkari-provinsen og har involveret knap 5000 landstyrker ifølge det tyrkiske militær.

28 kurdiske oprørere er blevet dræbt under operationen fra torsdag til lørdag, oplyste den lokale guvernørs kontor søndag.

PKK, der af Tyrkiet og store dele af det internationale samfund betragtes som en terrororganisation, greb til våben i den sydøstlige del af landet i 1984 og udløste en konflikt, der hidtil har kostet omkring 45.000 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.