Udland

Tyrkiet: IS bruger kemiske våben mod 22 syriske oprørere

Syriske oprørere har symptomer på at have været udsat for gas efter raketangreb fra Islamisk Stat.

File picture of an armoured military vehicle driving past a wall along the border between Turkey and Syria, near the southeastern village of Besarslan, in Hatay province Foto: Reuters/Umit Bektas

File picture of an armoured military vehicle driving past a wall along the border between Turkey and Syria, near the southeastern village of Besarslan, in Hatay province Foto: Reuters/Umit Bektas

22 syriske oprørere, som har støtte fra Tyrkiet, har tilsyneladende været udsat for et kemisk angreb, som Islamisk Stat står bag.

Det siger tyrkisk militær ifølge flere af landets medier.

Det er første gang, at Tyrkiet har beskyldt den militante islamistiske gruppe for kemisk krigsførelse.

- Efter en raket blev affyret af Daesh, har vi observeret, at 22 medlemmer af oppositionen har symptomer på øjne og krop på, at de har været udsat for kemisk gas, skriver den tyrkiske generalstab i en meddelelse.

Daesh er en arabisk betegnelse for Islamisk Stat.

Angrebet fandt sted i landsbyen Khaliliya øst for al-Rai i det nordlige Syrien. Her kæmper syriske oprørere med støtte fra tyrkiske fly og specialstyrker for at presse Islamisk Stat væk fra grænseområdet mod Tyrkiet.

De syriske oprørere, der blev udsat for det formodede gasangreb, blev bragt til et hospital på den anden side af grænsen i den tyrkiske provins Kilis.

Tyrkisk tv viser billeder af de syriske oprørere, der er ramt af den formodede giftgas, liggende på bårer på vej ind på hospitalet.

Personalet på hospitalet er iført særlige dragter for at beskytte sig.

I meddelelsen fra det tyrkiske militær fremgår det ikke, hvilken form for gas der blev anvendt ved angrebet.

Angrebet kommer en uges tid efter, at Organisationen til Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) advarede om, at Islamisk Stat muligvis selv har fremstillet sennepsgas, som gruppen har anvendt i angreb i Syrien og Irak.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.