Udland

Tyrkiet må vente på patriotmissiler

Nato ser positivt på Tyrkiets anmodning om missiler mod syrisk beskydning. Men missilerne kommer ikke lige nu.

Tyrkiet må vente på patriotmissiler

Nato-ambassadørerne har onsdag aften drøftet Tyrkiets anmodning om at få udstationeret Patriotmissiler, og det er en anmodning, som ambassadørerne ser positivt på.

Det betyder imidlertid ikke, at Patriot-missilerne, der bruges mod angribende missiler - i dette tilfælde beskydning mod Tyrkiet fra Syrien - bliver opstillet i morgen eller for den sags skyld i løbet af weekenden.

Natos talskvinde, Oana Lungescu, siger på sin Twitterkonto, at Nato i næste uge sender et hold til Tyrkiet for at se nærmere på de steder, hvor missilbatterierne måske skal opstilles.

En Nato-diplomat siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at der formentlig kan træffes en beslutning på et "tidspunkt i næste uge".

USA, Tyskland og Holland er de eneste Nato-lande, der ligger inden med patriotmissiler.

De har alle ladet forstå, at de er klar til at svare positivt på en anmodning fra Tyrkiet, siger diplomaten.

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, sagde tidligere onsdag, at anmodningen fra Tyrkiet bliver vurderet "uden forsinkelse".

Kampene mellem syriske regeringsstyrker og oprørere har flere gange været så voldsomme, at den tyrkiske side af grænsen er blevet beskudt, formentlig ved fejltagelser.

Den 3. oktober gik det rigtig galt. Da slog syriske granater ned i en tyrkisk landsby og dræbte fem civile tyrkere, herunder tre børn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst