Tyrkiet spærrer base med danske kampfly

Efter kupforsøg lukkes Incirlik-basen, der bruges i kampen mod IS

Arkivfoto fra forsvarsminister Peter Christensens besøg hos de danske soldater på Incirlik-luftbasen. Foto: Heine Pedersen/Scanpix

Arkivfoto fra forsvarsminister Peter Christensens besøg hos de danske soldater på Incirlik-luftbasen. Foto: Heine Pedersen/Scanpix

INCIRLIK:Tyrkiet har midlertidigt lukket luftbasen Incirlik, oplyser et amerikansk konsulat i landet. Beslutningen er truffet i forlængelse af et kupforsøg i Tyrkiet.

Basen benyttes af blandt andet danske kampfly til angreb på Islamisk Stat.

- Lokale myndigheder har stoppet til- og frakørsel til luftbasen Incirlik. Strømmen er også blevet afbrudt, oplyser USA’s konsulat i Adana ifølge nyhedsbureauet AFP.

Incirlik benyttes af den USA-ledede koalition, som bomber Islamisk Stat i Syrien og Irak. Flere lande har soldater på basen, heriblandt Danmark og USA.

Kupmagere fra den tyrkiske hær kaprede kampfly, som de brugte til at angribe blandt andet parlamentet i Ankara natten til lørdag, oplyser den tyrkiske regering.

De danske soldater på Incirlik-basen i Tyrkiet ”forholder sig i ro og følger nyhederne i landet tæt”, oplyser chefen for F-16-kampflybidraget, oberst Peter Johan Bødker.

- Alle danskere har det godt, og de danske F-16-fly er på jorden. I øjeblikket afventer vi, at der falder ro på begivenhederne. De fleste danskere er samlet i vores danske lejr, hvor vi følger med i nyhederne, fortæller Peter Johan Bødker på forsvaret.dk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.