Udland

Tyrkiet takker Irak for løsladelse af 16 bortførte mænd

De 16 tyrkiske mænd blev bortført 2. september, mens de var på byggeopgave i Iraks hovedstad, Bagdad.

En gruppe tyrkiske byggearbejdere, som blev bortført i Irak for en måned siden, er løsladt og overgivet til tyrkiske myndigheder, oplyser Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, på Twitter.

De 16 mænd blev bortført fra en byggeplads i udkanten af Iraks hovedstad, Bagdad, hvor de var i gang med at opføre et fodboldstadion i den shiitiske bydel Sadr City.

- Ambassaden i Bagdad har lige modtaget vore 16 bortførte arbejdere. Jeg har talt med nogle af dem over telefonen. Lykkeligvis er de ved godt helbred, og de forbereder deres hjemrejse snarest, skriver premierministeren.

- Jeg takker af hele mit hjerte vore irakiske venner, som har kæmpet for arbejderne, tilføjer Ahmet Davutoglu.

Håndværkernes chef i virksomheden Nurol Holding fortæller, at de vil vende hjem til Tyrkiet enten onsdag eller torsdag.

De tyrkiske byggearbejdere blev bortført 2. september af sortklædte, bevæbnede mænd, der kom til stedet i pickup-lastbiler.

Det forlød dengang, at 18 personer var bortført fra byggepladsen.

Det er kun et år siden, at tyrkiske myndigheder stod med en endnu større sag om bortførelse i det konfliktplagede naboland, hvor den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat hærger.

Dengang blev 46 tyrkiske statsborgere bortført af militante fra Islamisk Stat i Mosul.

De var uskadte, da de blev sat på fri fod efter tre måneders fangenskab. Frigivelsen af den store gruppe tyrkiske diplomater førte til spekulationer om, hvilken pris Tyrkiet havde betalt for deres frigivelse.

Sadr City er et uroligt område. I august blev mindst 76 dræbt og flere hundrede såret, da en voldsom bilbombe i en lastvogn blev bragt til eksplosion på et travlt marked.

Siden den militante gruppe Islamisk Stat vandt kontrol over storbyen Mosul i det nordlige Irak sidste år, har regeringen i Bagdad været afhængig af shiitiske paramilitære grupper til forsvaret af blandt andet Anbar-regionen og til at generobre tabt territorium.

Adskillige tusinde er dræbt i den blodige konflikt i Irak de seneste to år.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst