Udland

Tyrkiet: Vi kan højst tage 100.000 syrere

Massiv flygtningestrøm får Tyrkiet til at presse FN for at få oprettet flygtningelejre inde i selve Syrien.

Tyrkiet: Vi kan højst tage 100.000 syrere

Tyrkiet kan ikke klare at tage imod flere end 100.000 syriske flygtninge, og regeringen i Ankara opfordrer FN til at oprette en bufferzone i selve Syrien, hvor civile kan søge tilflugt, siger den tyrkiske udenrigsminister, Ahmet Davutoglu.

- Hvis antallet af flygtninge stiger til 100.000, vil vi ikke være i stand til at tage os af dem i Tyrkiet. Vi må give dem en velkomst på syrisk territorium under FN's overvågning, siger Davutoglu i et interview med avisen Hürriyet.

Den tyrkiske minister opfordrer FN til at oprette flygtningelejre inden for "Syriens egne grænser", og Ankara er klar til at deltage i et møde på ministerniveau i FN's Sikkerhedsråd i denne måned om den humanitære situation i Syrien og nabolandene.

Strømmen af flygtninge fra Tyrkiet er taget til i den seneste uge på grund af den syriske hærs offensiv mod oprørere i blandt andet storbyen Aleppo. Hidtil er omkring 70.000 flygtninge strømmet til Tyrkiet fra nabolandet.

De tyrkiske myndigheder begyndte i weekenden at fordele forsyninger af mad og medicin til flygtninge i selve Syrien.

Flygtningestrømmen har øget frygten for en gentagelse af flygtningeproblemerne under Golfkrigen i 1991, hvor 500.000 irakiske kurdere var på flugt.

Tyrkisk Røde Kors har også oprettet hjælpekontorer på grænsen til Syrien for at hjælpe de syriske flygtninge.

Det anslås, at flere end 170.000 syrere i øjeblikket opholder sig i Syriens nabolande som Tyrkiet, Libanon, Jordan og Irak.

I Syrien menes 1,2 millioner mennesker at være fordrevet fra deres hjem under den næste halvandet år lange konflikt. De fleste opholder sig i offentlige bygninger som skoler og sportshaller, siger FN.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.