Tyrkiets danske Messi er på bænken mod Kroatien ved EM

Emre Mor, der slog igennem i FC Nordsjælland, sidder på bænken for Tyrkiet fra start mod Kroatien ved EM.

Tyrkiets danske Messi kom til EM i en fart Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Tyrkiets danske Messi kom til EM i en fart Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

18-årige Emre Mor nåede blot at spille 13 kampe i Alka Superligaen, før han blev solgt fra FC Nordsjælland til Borussia Dortmund for et stort millionbeløb.

Han fik også lige klemt sig med i Tyrkiets trup til EM-slutrunden i Frankrig. Og søndag kan han få spilletid i landets første EM-kamp mod Kroatien i Paris.

Emre Mor, der først i november sidste år spillede sin første kamp i den bedste danske fodboldrække, indleder dog kampen på bænken.

Tyrkiets landstræner, Fatih Terim, valgte at give den driblestærke spiller chancen i den endelige EM-trup, efter at han havde set teenageren an i anden halvleg af testkampen mod Montenegro den 29. maj.

- Jeg ville egentlig bare have, at han skulle lære atmosfæren omkring landsholdet at kende.

- Emre er en særlig spiller, en usædvanlig spiller. Hvis han var almindelig, ville han ikke være her, siger landstræneren til det tyske fodboldmagasin Kicker, der mener at vide, at Dortmund har betalt omkring 70 millioner kroner for Emre Mor.

Den lille offensivspiller er født og opvokset i Danmark. Han fik sin fodboldopdragelse i Brønshøj og kom senere til Lyngby, og han nåede at repræsentere danske ungdomslandshold i 22 officielle kampe fra 2013 til 2015.

Både Danmarks nuværende A-landstræner, Åge Hareide, og hans forgænger, Morten Olsen, har da også udtrykt ærgrelse over, at profilen har valgt at stille op for Tyrkiet.

Emre Mor får særdeles flotte skudsmål med på vejen fra den tidligere Dortmund-spiller Otto Addo, der i dag er assistenttræner i FC Nordsjælland.

- Talentet er aldrig set bedre. Hans potentiale er enormt. Den måde, han dribler på, minder mig virkelig om Lionel Messi, siger Otto Addo.

Kampen mellem Tyrkiet og Kroatien begynder klokken 15.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.