Udland

Tyrkiets militær dræber 20 IS-medlemmer i Syrien

Præsident Recep Tayyip Erdogan siger, at Tyrkiet er forpligtet til at nedkæmpe Islamisk Stat i Syrien.

FILES-LEBANON-TURKEY-KURDS-PKK-JAIL Foto: Scanpix/Joseph Barrak

FILES-LEBANON-TURKEY-KURDS-PKK-JAIL Foto: Scanpix/Joseph Barrak

Tyrkiske kampfly har under luftangreb i det nordlige Syrien dræbt 20 militante fra Islamisk Stat, oplyser militæret til tv-stationen CNN Türk.

- Angrebene var rettet mod tre bygninger, et køretøj og en motorcykel i området omkring den syriske by Tel el-Hawa, rapporterer kanalen.

Tyrkiet indledte for to en halv uge siden en militær operation i Syrien for at nedkæmpe Islamisk Stat i områder tæt på den tyrkiske grænse. Det skete, samtidig med at militæret skulle tvinge kurdiske militser tilbage til et område øst for floden Eufrat.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at den militære mission i Syrien, som har fået navnet "Eufrat-skjoldet", kun er et første skridt i Tyrkiets kamp mod Islamisk Stat.

Erdogan siger, at Tyrkiet er forpligtet til at nedkæmpe Islamisk Stat i Syrien og til at forhindre gruppen i at udføre angreb mod Tyrkiet.

Ifølge Tyrkiets præsident har de militante kurdere i den forbudte bevægelse Kurdistans Arbejderparti (PKK) optrappet sine aktiviteter i grænseområder siden 15. juli.

Tyrkiets kamp mod kurdere foregår både inden for landets egne grænser, i Syrien og i Irak. De tyrkiske ledere siger, at YPG-militsen i Syrien, som er en vigtig allieret for USA i kampen mod Islamisk Stat, er en forlængelse af PKK.

PKK har i årtier ført en voldelig kamp for selvstyre eller uafhængighed i det sydøstlige Tyrkiet. Flere end 40.000 mennesker er blevet dræbt, siden PKK greb til våben i 1984.

USA frygter, at konflikter mellem Tyrkiet og kurdiske militser i Syrien kan undergrave den overordnede strategi for Syrien. Amerikanerne presser på for at få parterne til at koncentrere sig om at nedkæmpe Islamisk Stat.

Tyrkiet beskylder de kurdiske militser for at stå bag "etniske udrensninger."

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.